Ole Gunnar Solskjaer je kot igralec blestel kot
Ole Gunnar Solskjaer je kot igralec blestel kot "morilec z otroškim obrazom"; ki je odločal kot rezervist in v zadnjih minutah. A tokrat kot trener se očitno ne bo mogel ogniti odstrelu s klopi "rdečih vragov". Foto: Reuters

"Manchester United lahko potrdi, da je Ole Gunnar Solskjear zapustil vlogo glavnega trenerja. Hvala ti za vse, Ole," so zapisali rdeči vragi na družbenih omrežjih in klubski spletni strani ob uradni potrditvi novice, da Ole Gunnar Solskjaer ni več glavni trener Manchester Uniteda.

Sestanek upravnega odbora kluba, ki je trajal nekaj ur, je bil sklican po hudem sobotnem porazu ekipe v Premier ligi s 4:1 proti Watfordu.

Trener prve ekipe Michael Carrick in tehnični direktor kluba Darren Fletcher – oba nekdanja dolgoletna igralca Manchester Uniteda – zdaj prevzemata začasno vodenje ekipe, ki je po petem ligaškem porazu zdrsnila na 7. mesto Premier lige.

Po Fergusonu trener z najdaljšim stažem

Ole Gunnar Solskjaer, kot napadalec in strelec številnih pomembnih golov je bil ljubljenec navijačev, je vodil Manchester United od decembra 2018 do novembra 2021. Triletno obdobje je najdaljše za trenerja na klopi rdečih vragov po nepozabni eri Alexa Fergusona, ki se je upokojil leta 2013.

Norvežan je vodil angleškega velikana na 168 uradnih tekmah in iztržil 91 zmag, 37 remijev ter doživel 40 porazov. A pod Solskjaerjem Manchester United ni osvojil niti ene lovorike, še najbližje je bil v zadnji Evropski ligi, kjer pa so Angleži izgubili finale proti Villarrealu.

Sorodna novica Polom rdečih vragov, Liverpool v drugem polčasu povozil topničarje