Kljub 189 cm in dolgim rokam je bil Kepa Arrizabalaga, ki je predtem nekajkrat preprečil izenačenje Liverpoola, nemočen ob bombi Daniela Sturridgea za 1:1. Foto: Reuters
Kljub 189 cm in dolgim rokam je bil Kepa Arrizabalaga, ki je predtem nekajkrat preprečil izenačenje Liverpoola, nemočen ob bombi Daniela Sturridgea za 1:1. Foto: Reuters

Rad bi se spomnil, ali sem že dosegel lepši gol, a ga najbrž res nisem. Res lep gol, a šlo je zgolj za to, da dosežemo ugoden izid.

Rezervist Daniel Sturridge o izenačenju
Slavje po golu Hazarda
Eden Hazard je odločil v sredo v ligaškem pokalu, zdaj pa je na ligaškem obračunu z novo mojstrovino poskrbel še za vodstvo Chelseaja. Foto: Reuters

Imeli smo priložnosti, igrali fantastičen nogomet. Rad zmagujem, a tudi točka pri Chelseaju bo dobra. Vem, da smo si zaslužili točko.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp
Naby Keita in Daniel Sturridge
Rezervista Naby Keita in Daniel Sturridge se veselita remija po koncu tekme v Londonu. Tretji rezervist Xerdan Shaqiri je odložil žogo Sturridgeu, ki je poskrbel za res izjemen gol proti klubu, kjer se je uveljavil. Za 29-letnega napadalca je bil to jubilejni 50. prvoligaški gol. Foto: Reuters

V trenutku, ko so zadeli, sem bil razočaran, a sem zadovoljen s predstavo. Remi je pravi izid za tovrstne tekme.

Trener Chelseaja Maurizio Sarri
Jose Mourinho in Paul Pogba
Po treh zaporednih zmagah v septembru je že delovalo, da se strasti umirjajo, a zdaj je Manchester United v tednu dni trikrat ostal brez zmage. Domačemu remiju z Wolvsi je sledil pokalni izpad z Derbyjem, zdaj pa še poraz pri West Hamu. Bo Jose Mourinho še dobil zaupnico klubskega vodstva? Foto: Reuters

Prvi gol je bil iz prepovedanega položaja, drugi je bil avtogol in tretji je bil sodniška napaka.

Mourinhev odgovor, zakaj je Man United izgubil pri West Hamu
Igralci West Ham okoli Andrija Jarmolenka
West Ham je začel prvenstvo s štirimi zaporednimi porazi, zdaj pa so povsem obrnili ploščo in že pobegnili z dna lestvice. Foto: Reuters

Remija na Stamford Bridgeu se je najbolj razveselil Manchester City, ki je doma predtem z 2:0 rutinsko odpravil Brighton. Chelsea in Liverpool sta se v sredo na Anfieldu udarila v ligaškem pokalu, kjer sta obe zasedbi igrali s premešanima zasedbama, po preobratu je za sladko zmago modrih z mojstrovino za 2:1 poskrbel Eden Hazard in zadal rdečim sploh prvi poraz v sezoni.

Hazard že pri 6. golu v Premier ligi
Prav prvi zvezdnik Chelseaja je prinesel prednost Londončanom, ko je imenitno moštveno akcijo kot iz učbenika trenerja Maurizia Sarrija kronal že s šestim prvenstvenim golom. Cesar Azpilicueta je vzel žogo, hitro odigral proti sredini, kjer sta Mateo Kovačić in Jorginho z dvojno podajo zmedla vezno linijo Liverpooola, nato je Hrvat z globinsko žogo v ogenj poslal Edena Hazarda, ki je z diagonalnim strelom neusmiljeno zadel za 1:0.

V 32. minuti so centimetri ločili Liverpool od izenačenja. Mohamed Salah je že prehitel obrambo Chelseaja in obšel vratarja Kepo Arrizabalago, ki pa je Egipčana vseeno prisilil, da se je toliko oddaljil od vrat, da se je v vmesnem času vrnil branilec Antonio Rüdiger in z golčrte izbil žogo.

Jalov pritisk in menjava Salaha
Po odmoru se je začel stopnjevati pritisk gostov, v 58. minuti se je Sadio Mane prebil v kazenski prostor Londončanov, nevarno ustrelil, a se je s parado izkazal Arrizabalaga, ki se je pri tem iztegnil, kolikor je dolg. Nedolgo zatem bi Chelsea s hitrim izvajanjem prostega udarca kmalu izigral rdeče, Hazard se je podal v protinapad, a mu je Alisson Becker dobro zaprl kote in se izkazal z obrambo, ki je obdržala Liverpool v igri. Sledila je presenetljiva menjava Salaha, vstopil je Xerdan Shaqiri, ki je takoj prišel v izjemen položaj za izenačenje, a ni dobro udaril in žoga je zletela tik mimo vratnice. Še večjo priložnost je v 73. minuti imel Roberto Firmino, a je ob neoviranem strelu z glavo s petih metrov ustrelil naravnost v zbranega Davida Luiza, ki je stal na golovi črti.

Sturridge udaril v predzadnji minuti
Ko je delovalo, da Liverpoolčanom zmanjkuje idej in volje, je vstopil Daniel Sturridge, v predzadnji minuti je na 25 metrih preprosto sprejel žogo in sprožil kot iz topa. Diagonalno, visoko in zavito v daljši zgornji kot vrat Chelseaja prek Arrizabalage za 1:1. Odrešitev v zadnjem hipu, Liverpool se je ognil drugemu zaporednemu porazu s Chelseajem, ostal nepremagan v Premier ligi, kjer si zdaj z Manchestrom Cityjem deli vrh lestvice, pri čemer z dvema manj za njima pritiskajo modri iz zahodnega Londona.

Trije streli in trije goli v mreži de Gee
Čeprav je bil v središču 7. kroga angleškega prvenstva derbi med tretjim in vodilnim, se bo naslednje dni še veliko govorilo o porazu Manchester Uniteda pri West Hamu.

West Ham je bil na štartu sezone v krizi, a je dobro izkoristil septembrski reprezentančni odmor in po njem zaigral kot prerojen ter je neporažen (tri zmage in remi s Chelseajem). Na olimpijskem stadionu v Londonu so bili kladivarji smrtonosno natančni, saj so iz treh strelov v okvir trikrat zadeli in prizadejali Manchester Unitedu boleč drugi zaporedni poraz – med tednom so rdeči vragi izpadli iz ligaškega pokala proti drugoligašu Derbyju.

Hammersi trikrat pravočasno udarili
Razplet je napovedal že štart uvodne tekme 7. kroga, ko je Pablo Zabaleta prodrl po desni strani, prehitel gostujočo obrambo in z natančno podajo pred golom našel spretnega Felipeja Andersona za 1:0. Verjetno usodni trenutek srečanja se je zgodil ob koncu 1. polčasa, ko je v kazenskem prostoru dolgo preigraval Andrij Jarmolenko, nato ustrelil, pri čemer je branilec Victor Lindelöf tako močno spremenil smer žogi, da je končala v mreži nemočnega Davida de Gee. Upanje gostom je vlil Marcus Rashford, ki je z dotikom po podaji Luka Shawa iz kota prepolovil zaostanek. A navijači Manchester Uniteda so onemeli že čez tri minute, ko je Mark Noble z globinsko podajo presenetil nasprotnike, povsem pozabljeni Marko Arnautović pa je imel obilo časa, da je kot na treningu neovirano matiral de Geo.

Izenačen Moyesov neslavni štart v prvenstvo
Na Otoku so se po koncu tekme že odkrito spraševali, ali se je era Joseja Mourinha pri Manchester Unitedu iztekla. Po sedmih odigranih tekmah so rdeči vragi osvojili vsega deset točk, kar je izenačen najslabši prvenstveni štart v obdobju Premier lige (od leta 1992 dalje)! Slavni angleški klub je enako slabo začel sezono 2013/14, ko je postavil rekord za najslabši začetek sezone, pri čemer je sicer imel malce boljšo razliko v golih. Takratni trener David Moyes je plačal ceno in bil odpuščen. Najnovejši poraz še dodatno povečuje pritisk na trenerja Mourinha, ki je zaradi slabega uvoda v sezono in napetih odnosov s prvim zvezdnikom moštva Francozom Paulom Pogbajem na udaru otoških medijev.


7. krog:
WEST HAM - MANCHESTER UNITED 3:1 (2:0)
Felipe Anderson 5., Linedlöf 43./ag, Arnautović 74.; Rashford 71.

West Ham: Fabianski, Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku, Rice, Jarmolenko (72./Snodgrass), Noble, Obiang, Felipe Anderson (93./Diangana), Arnautović (83./Antonio).

Manchester United: de Gea, Young, McTominay, Smalling, Lindelöf (57./Rashford), Shaw, Fellaini, Matić, Pogba (70./Fred), Lukaku, Martial (71./Mata).

Sodnik: Michael Oliver




ARSENAL - WATFORD 2:0 (0:0)
Cathcart 81./ag, Özil 83.

EVERTON - FULHAM 3:0 (0:0)
Sigurdsson 56., 89., Tosun 66.
Sigurdsson je v 52. zapravil 11-m.

HUDDERSFIELD - TOTTENHAM 0:2 (0:2)
Kane 25., 34./11-m
Gorenc Stanković (Huddersfield) je bil na klopi.

MANCHESTER CITY - BRIGHTON 2:0 (1:0)
Sterling 29., Aguero 65.

NEWCASTLE - LEICESTER 0:2 (0:1)
Vardy 30./11-m, Maguire 73.

WOLVERHAMPTON - SOUTHAMPTON 2:0 (0:0)
Cavaleiro 79., Castro Otto 87.


CHELSEA - LIVERPOOL 1:1 (1:0)
Hazard 25.; Sturridge 89.

Chelsea: Arrizabalaga; Azpilcueta, Luiz, Rüdiger, Alonso; Kovačić ( 81./Barkley), Kante, Jorginho; Wilian ( 73./Moses), Giroud ( 65./Morata), Hazard .

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Henderson ( 78./Keita), Wijnaldum, Milner ( 86./Sturridge ); Salah ( 66./Shaqiri), Firmino, Mane .



CARDIFF - BURNLEY 1:2 (0:0)
Murphy 60.; Gudmundsson 51., Vokes 70.

BOURNEMOUTH - CRYSTAL PALACE 2:1 (1:0)
Brooks 5., Stanislas 87:/11-m; van Aanholt 55.

 
Lestvica:
MANCHESTER CITY   7 6 1 0  21:3   19 
LIVERPOOL         7 6 1 0  15:3   19 
CHELSEA           7 5 2 0  15:5   17 
TOTTENHAM         7 5 0 2  14:7   15 
ARSENAL           7 5 0 2  14:9   15 
WATFORD           7 4 1 2  11:8   13 
BOURNEMOUTH       7 4 1 2  12:12  13 
LEICESTER         7 4 0 3  13:10  12 
WOLVERHAMPTON     7 3 3 1   8:6   12 
MANCHESTER UTD.   7 3 1 3  10:12  10 
EVERTON           7 2 3 2  11:11   9 
BURNLEY           7 2 1 4   9:11   7 
CRYSTAL PALACE    7 2 1 4   5:8    7 
WEST HAM          7 2 1 4   8:12   7 
BRIGHTON          7 1 2 4   8:13   5 
SOUTHAMPTON       7 1 2 4   6:11   5 
FULHAM            7 1 2 4   8:16   5 
NEWCASTLE         7 0 2 5   4:10   2 
CARDIFF CITY      7 0 2 5   4:16   2 
HUDDERSFIELD      7 0 2 5   3:16   2 

Rad bi se spomnil, ali sem že dosegel lepši gol, a ga najbrž res nisem. Res lep gol, a šlo je zgolj za to, da dosežemo ugoden izid.

Rezervist Daniel Sturridge o izenačenju

Imeli smo priložnosti, igrali fantastičen nogomet. Rad zmagujem, a tudi točka pri Chelseaju bo dobra. Vem, da smo si zaslužili točko.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp

V trenutku, ko so zadeli, sem bil razočaran, a sem zadovoljen s predstavo. Remi je pravi izid za tovrstne tekme.

Trener Chelseaja Maurizio Sarri

Prvi gol je bil iz prepovedanega položaja, drugi je bil avtogol in tretji je bil sodniška napaka.

Mourinhev odgovor, zakaj je Man United izgubil pri West Hamu