Liverpool je tik pred osvojitvijo naslova državnega prvaka. Foto: AP
Liverpool je tik pred osvojitvijo naslova državnega prvaka. Foto: AP

V zadnjo skupino sodi angleška nogometna liga, ki še vedno miruje. Datum vrnitve ima sicer načeloma že izbran (12. junij), a skupinski treningi še ne potekajo.

Stroga pravila ob vrnitvi
V ponedeljek bodo vodstva klubov na posebnem sestanku glasovala, ali je že čas za vrnitev. Če bo sklep sprejet, bodo klubi v torek začeli trenirati v skupinah po pet nogometašev. Če bo ta sklep izglasovan, se bodo morali držati strogih predpisov, med katere sodijo vzdrževanje razdalj med igralci, individualen prihod na treninge, prhali pa se bodo doma.

Da bo sklep veljaven, se morata strinjati vsaj dve tretjini klubov oziroma 14 od 20.

Sorodna novica Danny Rose kritičen do načrtovanega štarta Premier lige

Vsi niso najbolj zagreti
Nekateri igralci so izrazili velik dvom o varnosti in ne želijo hiteti z vračanjem na zelenice. Med te sodita tudi Danny Rose in Troy Deeney. Spet drugi opozarjajo, da je potrebnega precej več časa, da se igralci vrnejo v tekmovalne tirnice − od štiri do šest tednov.

Everton se je obrnil na lastnike vstopnic
Če se bo prvenstvo v Angliji nadaljevalo, se bo vsekakor pred praznimi tribunami. Vodstvo Evertona je tako že sporočilo, da bo v tem primeru vsem imetnikom vstopnic za preostale tekme vrnilo denar. Vsi navijači z vstopnicami za preostalih pet domačih tekem Evertona bodo lahko zahtevali popolno vračilo denarja, lahko bodo uporabili vavčerje za naslednjo sezono ali pa jih namenijo dobrodelni organizaciji Evertona.