"O nogometu se sploh ne bi smeli pogovarjati, dokler se stanje ne umiri. Življenja ljudi so še vedno ogrožena," je dejal 29-letni Rose, ki je sicer v tej sezoni posojen Newcastlu.

29-letni Danny Rose, član Tottenhama, je od januarja letos posojen Newcastlu. Foto: EPA
29-letni Danny Rose, član Tottenhama, je od januarja letos posojen Newcastlu. Foto: EPA

V Združenem kraljestvu umrlo več kot 32.000 ljudi
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske spada med najbolj prizadete države v pandemiji, saj je za boleznijo covid-19 do zdaj umrlo 32.065 ljudi.

V državi se najmanj do 1. junija ne bo nadaljevalo nobeno profesionalno športno tekmovanje, medtem ko bodo treningi predvidoma dovoljeni od 18. maja.

Premier Johnson meni, da bi vrnitev nogometa dvignila moralo
Britanski predsednik vlade Boris Johnson je v ponedeljek dejal, da bi bil zagon športnih tekmovanj – četudi brez gledalcev – "velika spodbuda nacionalni morali". A anketa med več kot 2000 Britanci kaže, da jih 73 odstotkov meni, da vrnitev nogometa ne bo dvignila narodove morale.

Napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero je priznal, da ga je strah vrnitve na zelenico. Foto: EPA
Napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero je priznal, da ga je strah vrnitve na zelenico. Foto: EPA

Nogometaša Manchester Cityja Sergio Agüero in Raheem Sterling sta pred kratkim izrazila zaskrbljenost oziroma strah pred nadaljevanjem prvenstva. Menita, da se prvenstvo lahko nadaljuje le, če bo to dovolj varno.

Izguba že zdaj nekaj sto milijonov evrov, lahko pa naraste na milijardo
Medtem BBC poroča, da bodo klubi v Premier ligi zaradi posledic pandemije novega koronavirusa v tej sezoni izgubili od 340 do 400 milijonov evrov. To je številka, ki bo nastala zaradi neizpolnjenih pogodb, vezanih na televizijske pravice. Izguba več sto milijonov evrov klubom grozi, četudi bi v Angliji izpeljali nadaljevanje sezone s tekmami za zaprtimi vrati in brez gledalcev. Še precej večja pa bi bila izguba, če tekmovanja ne bi mogli izpeljati do konca. Izvršni direktor Premier lige Richard Masters je pred kratkim pojasnil, da bi v tem primeru izguba za klube znašala celo milijardo evrov.