Manchester City in Liverpool sta v nedeljo odigrala dvoboj Premier lige, končalo se je z 1:1. Foto: Reuters
Manchester City in Liverpool sta v nedeljo odigrala dvoboj Premier lige, končalo se je z 1:1. Foto: Reuters

Trener Liverpoola Jürgen Klopp opozarja, da bodo morali vodilni v Premier ligi prilagoditi koledar tekem. Njegov kolega na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola prav tako poudarja, da igralci niso dovolj zaščiteni.

Najprej je val kritik sprožil trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjär, ki je bil jezen, ker je morala njegova ekipa dvoboj angleškega prvenstva z Evertonom odigrati v soboto ob 12.30, potem ko je v sredo igrala še v Ligi prvakov. Tako Klopp kot Guardiola se z njim strinjata.

Sorodna novica De Bruyne zgrešil enajstmetrovko ob remiju Cityja in Liverpoola

Ne ob 12.30, ker te to ubije!
Klopp je za BBC povedal: "Fantje so na robu, potrebujejo več počitka. Nobena ekipa ne bi smela igrati v soboto ob 12.30, če je v sredo odigrala dvoboj Lige prvakov. Nedelja, to ni težava. Ampak ne ob 12.30, ker te to ubije. Vstaneš iz postelje in moraš igrati nogomet. Tu ni nobene regeneracije. Želite dober nogomet? Dajte fantom nekaj ur več počitka! Igrati v sredo zvečer in nato v soboto ob 12.30 je kriminal in to moramo spremeniti."

Poziv po vrnitvi pravila petih menjav
Klopp je pred nedeljskim derbijem z Manchester Cityjem (1:1) s Pepom Guardiolo govoril tudi o vrnitvi pravila, ki je bil v veljavi takoj po pomladanski epidemiji, da bi namreč trenerji lahko opravili pet menjav. Guardiola: "Borili se bomo za to, saj bi radi zaščitili igralce. V vseh preostalih državah lahko opravijo pet menjav, saj razumejo, da je položaj zaradi epidemije nenavaden. Letošnja sezona bo za igralce nevarna, ker je preveč tekem."

Tako Klopp kot Guardiola sicer v nedeljo nista opravila treh menjav. Guardiola je zamenjal le enega igralca, Klopp dva, med drugim tudi angleškega reprezentanta Trenta Alexandra-Arnolda, ki se je poškodoval in za Anglijo v naslednjih dveh tednih ne bo igral na tekmah z Irsko, Belgijo in Islandijo.