Sladka zmaga argentinskih mladeničev nad velikimi tekmeci iz Brazilije. Foto: EPA
Sladka zmaga argentinskih mladeničev nad velikimi tekmeci iz Brazilije. Foto: EPA

Argentina se je z zmago uvrstila na turnir pod petimi krogi v Parizu, Paragvaj je premagal Venezuelo z 2:0, postal južnoameriški prvak do 23 let in si prislužil drugo olimpijsko vozovnico. Brazilija, dobitnica zlate medalje v Riu 2016 in Tokiu 2020, je za nastop v francoski prestolnici potrebovala le remi proti veliki tekmici Argentini.

Toda strel Luciana Gondouja v 78. minuti po podaji Valentina Barca je pokopal brazilske olimpijske sanje. Argentina si je tako priborila možnost, da osvoji svoje tretje olimpijsko zlato po letih 2004 in 2008. Leta 2008 v Pekingu je zaigral tudi Lionel Messi.

Vezist Diego Gomez je v 48. minuti realiziral strel z bele pike, napadalec Marcelo Perez pa je dodal drugi gol v 75. minuti za zanesljivo zmago Paragvaja, ki je nazadnje zaigral na olimpijskem turnirju leta 2004 v Atenah, ko so v finalu izgubili proti Argentini in osvojili srebro.

V nasprotju s kvalifikacijskim turnirjem, ki je bil omejen na igralce v starosti do 23 let, bodo lahko na turnirju v Parizu nastopili tudi po trije starejši nogometaši.