Aaron Ramsey je že po četrt ure poskrbel za vodstvo topničarjev. Foto: Reuters
Aaron Ramsey je že po četrt ure poskrbel za vodstvo topničarjev. Foto: Reuters

Topničarji so po nedeljskem porazu proti Evertonu (0:1) zdrsnili v Premier ligi na 5. mesto, kar jim ne prinaša igranja v Ligi prvakov. Druga možnost je osvojiti Evropsko ligo. Arsenal je na domači zelenici izredno uspešen in je nanizal osem zmag, v celotni sezoni pa je na 27 tekmah na stadionu Emirates izgubil le trikrat.

Arsenal blizu polfinala Evropske lige

Gostitelji so močno pritisnili v uvodnih minutah in povedli po četrt ure, ko je Ainsley Maitland Niles v kazenskem prostoru lepo našel Aarona Ramseyja. Valižan je z osmih metrov z desno nogo poslal žogo v malo mrežico. V 25. minuti je Lucas Torreira preigral Fabiana Ruiza in streljal z roba kazenskega prostora, žoga je zadela Kalidouja Koulibalyja, spremenila smer in vratar Alex Meret je bil nemočen. Napadalca Alexandre Lacazette in Pierre Emerick Aubameyang sta zapravila lepi priložnosti za povišanje vodstva še pred odmorom.

V drugem polčasu so si Neapeljčani zelo prizadevali, da bi prišli do pomembnega zadetka v gosteh. Najlepšo priložnost je zapravil Piotr Zielinski, ki je v 72. minuti iz ugodnega položaja streljal prek vrat.

Joao Felix junak prvih tekem četrtfinala

Ancelotti še vedno računa na napredovanje
"Zaslužili smo si zmago, vendar vsi se zavedamo, da nas čaka zelo zahtevna povratna tekma. Napoli je na domači zelenici vedno nevaren. Nekajkrat v letošnji sezoni smo že odpovedali na gostovanju, zato bo to velik izziv," je pojasnil trener Arsenala Unai Emery.

Marcos Alonso je poskrbel za prednost Chelseaja pred povratno tekmo na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Marcos Alonso je poskrbel za prednost Chelseaja pred povratno tekmo na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters

"Prvi polčas smo odigrali zelo slabo. Nikakor nismo uspeli prevzeti nadzora na igrišču. V drugem polčasu smo zaigrali bolje, si priigrali nekaj priložnosti in prepričan sem, da potnik v polfinale še ni odločen. Pred našimi navijači bo vse skupaj izgledalo popolnoma drugače," se ne predaja Carlo Ancelotti.

Alonso z glavo odločil v Pragi
Favorizirani Chelsea je v Pragi odpor Slavie zlomil v 86. minuti, ko je edini gol na tekmi dosegel Marcos Alonso. Španec je bil natančen z glavo s šestih metrov po predložku Williana z desne strani.

Dragulj Benfice Joao Felix je postal najmlajši nogometaš s hat-trickom v Evropski ligi. Foto: Reuters
Dragulj Benfice Joao Felix je postal najmlajši nogometaš s hat-trickom v Evropski ligi. Foto: Reuters

Joao Felix prvi najstnik s hat-trickom v Evropski ligi
Benfica je na stadionu Luz ugnala Eintracht s 4:2. Težave za goste iz Frankfurta so se začele v 20. minuti, ko je branilec Evan Obite N'Dicka v kazenskem prostoru podrl Gedsona Fernandesa, ki je bil sam pred vratarjem Kevinom Trappom. Joao Felix je bil natančen z bele točke. Srbski čudežni deček Luka Jović je v 40. minuti izenačil po podaji Anteja Rebića. Veselje nemških pokalnih prvakov je trajalo le tri minute, še pred odhodom na odmor je Felix dosegel drugi gol na tekmi.

V nadaljevanju je v 50. minuti vodstvo domačih povišal Ruben Dias z glavo. 19-letni Felix je hat-trick zabil v 54. minuti po podaji Alexa Grimalda z leve strani. Nemci so bili popolnoma nemočni in rezervist Haris Seferović je imel lepo priložnost, da postavi piko na i v 69. minuti. Švicar ni bil natančen, zato pa je Goncalo Paciencia vlil nekaj upanja Eintrachtu z glavo tri minute zatem.

Goncalo Guedes je zrežiral zmago Valencie. Foto: Reuters
Goncalo Guedes je zrežiral zmago Valencie. Foto: Reuters

Valencia v sodnikovem dodatku do velike prednosti
Valencia si je na gostovanju pri Villarrealu zmago zagotovila v zadnjih minutah (1:3). Netopirji so povedli v 6. minuti. Vratar Villarreala Andres Fernandez je najprej odbil strel kapetana Pareja z bele točke, a je bil na pravem mestu Goncalo Guedes, ki je žogo potisnil v mrežo. V 36. minuti je sodnik Michael Oliver še drugič pokazal na belo točko in veteran Santi Cazorla je izenačil.

Odločitev o zmagovalcu je padla v sodnikovem dodatku, gostom sta zanesljivo zmago zagotovila Daniel Wass in s svojim drugim golom na tekmi Guedes. Z lobom je učinkovito zaključil protinapad.


EVROPSKA LIGA, četrtfinale, prve tekme:

ARSENAL - NAPOLI 2:0 (2:0)
Ramsey 15., Koulibaly 25./ag

Arsenal FC vs SSC Napoli( id: 17430440 datum: 12.3.2019)

VILLARREAL - VALENCIA 1:3 (1:1)
Cazorla 36./11-m; Guedes 6., 93., Wass 91.

Villarreal CF vs Valencia CF( id: 17430439 datum: 12.3.2019)

BENFICA - EINTRACHT FRANKFURT 4:2 (2:1)
Joao Felix 21./11-m, 43., 54., Dias 50.; Jović 40., Paciencia 72.
RK: N'Dicka 20./Eintracht

Benfica Lisbon vs Eintracht Frankfurt( id: 17430674 datum: 12.3.2019)

SLAVIA PRAGA - CHELSEA 0:1 (0:0)
Alonso 86.

SK Slavia Prague vs Chelsea FC( id: 17430675 datum: 12.3.2019)

Povratne tekme bodo v četrtek, 18. aprila, ob 21.00.