Bruno Petković je osem minut pred odmorom zadel z bele točke za vodstvo Dinama. Foto: Reuters
Bruno Petković je osem minut pred odmorom zadel z bele točke za vodstvo Dinama. Foto: Reuters

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič ni smel igrati za Ukrajince zaradi kartonov na Stamford Bridgeu, kjer je sodil Slavko Vinčić. Gostje so bili popolnoma nemočni, niti enkrat niso streljali v okvir vrat.

Willian je poskrbel za najlepši zadetek večera na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Willian je poskrbel za najlepši zadetek večera na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters

Pedro izkoristil podajo Girouda s peto
Londončani so povedli v 17. minuti, ko je Pedro z leve strani prodrl v kazenski prostor in podal do Olivierja Girouda. Francoz je s peto vrnil žogo do Španca, ki je poslal žogo med nogama vratarja Denisa Bojka v mrežo. Pedro je imel številne priložnosti v prvem polčasu, gostujočim branilcem ga ni uspelo zaustaviti in vratar Bojko je preprečil še precej višje vodstvo Chelseaja.

Mojstrovina Williana s prostega strela
V 65. minuti je Willian s prostega strela z 20 metrov mojstrsko zavrtinčil žogo z desno nogo prek živega zidu v mrežo. Bojko je le obstal na golovi črti in se jezil na soigralce, da niso višje skočili. Končni izid sta v zadnji minuti postavila mlada upa Chelseaja. Callum Hudson Odoi je zadel z desetih metrov po podaji Rubena Loftusa-Cheeka. To je bil že tretji zadetek velikega talenta v Evropski ligi in njegova cena se le še zvišuje. Chelsea je pozimi že zavrnil več ponudb Bayerna.

Dinamo z minimalno prednostjo v Lizbono

Zagrebčani navdušili navijače
Razprodani Maksimir se je razveselil zgodovinske zmage, Petar Stojanović pa je odigral vseh 90 minut. Zagrebčani so predvsem v prvem polčasu prikazali odlično igro in navdušili 29.700 gledalcev. Prvo veliko priložnost so imeli Portugalci, ko je Alex Grimaldo v 8. minuti prišel sam pred Domagoja Livakovića, a je vratar Dinama odlično posredoval.

Petković z bele točke kaznoval neumnost Diasa
Osem minut pred odmorom je Ruben Dias naredil veliko neumnost, podrl je Danija Olma na črti kazenskega prostora. Vezist Dinama je bil na poti ven iz kazenskega prostora in ni bil niti slučajno v priložnosti za zadetek. Sodnik Michael Oliver je pravilno pokazal na belo točko in Bruno Petković je z močnim strelom po sredini vrat poskrbel za veliko navdušenje na tribunah.

Benfica je v nadaljevanju imela terensko pobudo, a ni resneje ogrozila Livakovića, V zadnji minuti je Mislav Oršić po podaji iz kota zgrešil z glavo s petih metrov. Trener Nenad Bjelica se je veselil velike zmage, na povratni tekmi naslednji četrtek na stadionu Luz v Lizboni pa ne bo mogel računati na Ivana Šunjića in Marina Leovca.

Kevin Trapp se je izkazal z izjemno obrambo. Foto: Reuters
Kevin Trapp se je izkazal z izjemno obrambo. Foto: Reuters

Trapp odbil strel Brozovića z bele točke
V Frankfurtu sta se Eintracht in Inter razšla brez zadetkov. V 22. minuti je kapetan gostiteljev Gelson Fernandes podrl Lautarja Martineza v kazenskem prostoru in sodnik William Collum je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Marcelo Brozović, toda Kevin Trapp se je izkazal s sijajno parado.

Premoč Eintrachta ni obrodila sadov
V drugem polčasu je Eintracht silovito pritisnil. V 51. minuti je Danny da Costa zadel z glavo, a stranski sodnik je dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja. Inter je bil pod velikim pritiskom. Ko je v 54. minuti v kazenskem prostoru padel napadalec Sebastian Haller v dvoboju z Danilom d'Ambrosiom, je živce izgubil trener Eintrachta Adi Hütter. Brcnil je plastenko s pijačo in sodnik Collum ga je poslal na tribuno. Nekajkrat je moral posredovati tudi Samir Handanović, v 87. minuti ga ni uspelo ukaniti Luki Joviću.

Veliko veselje nogometašev Rennesa po zmagi nad Arsenalom. Foto: Reuters
Veliko veselje nogometašev Rennesa po zmagi nad Arsenalom. Foto: Reuters

Topničarji v velikih težavah
Rennes je ugnal Arsenal s 3:1, potem ko so gostje 50 minut igrali le z deseterico. Topničarji so povedli že v 4. minuti, ko je skušal Alex Iwobi z leve strani poslati predložek pred vrata, žoga pa je zletela mimo vratarja Tomaša Koubeka v mrežo. Branilec Sokratis Papastathopulos je štiri minute pred odmorom prejel drugi rumeni karton. Prosti strel z 20 metrov je izvedel Benjamin Bourigeaud. Zadel je živi zid, odbito žogo pa pa je z izjemnim diagonalnim strelom poslal v mrežo.

V 65. minuti je Mehdi Zeffane z desne strani podal pred vrata, Nacho Monreal pa je spremenil smer žogi in ukanil Petra Čecha. Končni izid je postavil Ismaila Sarr z glavo dve minuti pred koncem.

Osmina finala, prve tekme:
EINTRACHT FRANKFURT - INTER 0:0
Brozović (Inter) je v 22. minuti zapravil 11-m.

Eintracht: Trapp, Hinteregger, Hasebe, Ndicka, da Costa, Fernandes, Rode (77./Willems), Kostić, Gačinović, Haller (80./Paciencia), Jović.

Inter: Handanović, d'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah, Vecino, Brozović, Politano, Borja Valero (79./Soares), Perišić (58./Candreva), Martinez.

Sodnik: William Collum (Škotska)


DINAMO ZAGREB - BENFICA 1:0 (1:0)
Petković 37./11-m

Dinamo Zagreb: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac, Šunjić, Kadzior (84./Šitum), Gojak (78./Moro), Olmo, Oršić, Petković (88./Gavranović).

Benfica: Vlachodimos, Corchia, Ruben Dias, Ferro, Grimaldo, Gedson (70./Živković), Florentino Luis (59./Rafa Silva), Gabriel, Krovinović, Joao Felix, Seferović (35./Cervi).

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


SEVILLA - SLAVIA PRAGA 2:2 (2:2)
Ben Yedder 1., Munir 28.; Stoch 25., Kral 39.

RENNES - ARSENAL 3:1 (0:1)
Bourigeaud 42., Monreal 65./ag, Sarr 88.; Iwobi 4.
RK: Sokratis 41./Arsenal

ZENIT - VILLARREAL 1:3 (1:1)
Azmoun 35.; Iborra 33., Moreno 64., Morlanes 71.


CHELSEA - DINAMO KIJEV 3:0 (1:0)
Pedro 17., Willian 65., Hudson Odoi 90.

Chelsea: Kepa, Zappacosta, Christensen, David Luiz, Marcos Alonso, Barkley (62./Loftus Cheek), Jorginho (62./Kante), Kovačić, Pedro, Giroud, Willian (78./Hudson Odoi).

Dinamo Kijev: Bojko, Kedziora, Burda, Šabanov, Mikolenko, Sidorčuk, Šepelev, Cigankov, Šaparenko, Bujalski (71./Sidcley), Rusin (66./Garmaš).

Sodnik: Slavko Vinčić


NAPOLI - SALZBURG 3:0 (2:0)
Milik 10., Ruiz 18., Onguene 58./ag

VALENCIA - KRASNODAR 2:1 (2:0)
Rodrigo 12., 24.; Claesson 63.

Povratne tekme bodo 14. marca.