Granit Xhaka je srečanje končal že v 24. minuti. Foto: Reuters
Granit Xhaka je srečanje končal že v 24. minuti. Foto: Reuters

"Lahko smo zadovoljni s prikazanim. Igralci so pokazali pravo mero borbenosti, odločnosti in bratstva. Nikoli se ne predamo. Zasluge gredo fantom. Ne vem, ali jih je rdeči karton navdihnil, a so po njem zaigrali zares borbeno. Za take tekme je potreben pravi odnos in fantje so ga pokazali. Morali smo igrati na način, ki ni značilen za nas," je po tekmi dejal trener Londončanov Mikel Arteta.

Obe zasedbi sta precej zdesetkani pričakali ta dvoboj, topničarji pa so že v 24. minuti ostali brez Granita Xhake. Švicarski nogometaš je pred kazenskim prostorom nespametno podrl Dioga Joto, potem ko je hotel prestreči podajo Andrewa Robertsona. Prostega strela z ugodnega položaja ni izkoristil Trent Alexander-Arnold.

Liverpool je imel v nadaljevanju ves čas pobudo in občutno terensko premoč. Kljub domačemu pritisku – obramba Arsenala je delo opravila odlično – so gostje prvi vpisali strel v okvir vrat. To jim je uspelo šele v 71. minuti, toda poskus Bukaya Sake je bil lahek plen Alissona. Najlepšo priložnost je na drugi strani zapravil Takumi Minamino, ki je streljal čez vrata. Razmerje v strelih je bilo 17:3, a 1:1 v poskusih v okvir vrat. Redsi so imeli žogo v svoji posesti 78 odstotkov igralnega časa.

Povratna tekma bo čez teden dni. V finalu je že Chelsea, ki je dvakrat premagal Tottenham. Doma je bil boljši z 2:0, na povratni tekmi v gosteh pa z 1:0.


Polfinale, prva tekma:
LIVERPOOL – ARSENAL 0:0
RK: Xhaka 24./Arsenal

Povratna tekma bo 20. januarja.


Povratna tekma:
Tottenham – CHELSEA 0:1 (0:1)
Rüdiger 18.

Prva tekma:
CHELSEA – TOTTENHAM 2:0 (2:0)
Havertz 5., Davies 35./ag