Wissam Ben Yedder je zagotovil Sevilli lepo prednost. Foto: Reuters
Wissam Ben Yedder je zagotovil Sevilli lepo prednost. Foto: Reuters

Barcelona je osvojila kraljevi pokal v zadnjih štirih sezonah. Že v osmini finala proti Levanteju na prvi tekmi Messi ni igral in Katalonci so izgubili z 1:2, nato pa so z Argentincem gladko dobili povratno srečanje (3:0). Še precej težja naloga jih čaka proti Sevilli.

Boateng v začetni postavi
Ernesto Valverde je precej premešal začetno postavo. Ousmane Dembele je manjkal zaradi poškodbe gležnja. Luis Suarez, Philippe Coutinho, Sergio Busquets, Jordi Alba in Marc-Andre ter Stegen pa so začeli na klopi. Kevin-Prince Boateng je debitiral in takoj je zaigral v začetni postavi.

Kevin-Prince Boateng si je debi v dresu Barcelone predstavljal popolnoma drugače. Foto: Reuters
Kevin-Prince Boateng si je debi v dresu Barcelone predstavljal popolnoma drugače. Foto: Reuters

Malcom zgrešil prazna vrata
Prvo veliko priložnost so imeli gostitelji, Wissam Ben Yedder pa je po lepem preigravanju streljal mimo vrat. Štiri minute pred odmorom je imela Barcelona najlepšo priložnost na srečanju. Arthur je odlično zaposlil Malcoma v kazenskem prostoru, Brazilec je že preigral vratarja Juana Soriana, nato pa ni zadel praznih vrat, ampak je stresel zunanji del mreže.

Sarabia unovčil podajo Promesa
V 58. minuti so Andaluzijci povedli. Quincy Promes je z leve strani lepo podal na drugo stran kazenskega prostora, kjer je Pablo Sarabia z močnim strelom z desno nogo s sedmih metrov zatresel malo mrežico. Vratar gostov Jasper Cillessen je krenil v napačno smer.

Ben Yedder kaznoval napako Coutinha
Valverde je v 63. minuti v igro poslal Luisa Suareza in Coutinha, ki pa je četrt ure pred koncem izgubil žogo. Ever Banega je z leve strani natančno podal pred vrata, kjer je Ben Yedder le še podstavil nogo z desnico.

Najlepšo priložnost za znižanje je imel Suarez devet minut pred koncem, a je bil njegov poskus blokiran. Zaključni pritisk Kataloncev ni obrodil sadov. 38.400 gledalcev na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan se je veselilo prestižne zmage.

Četrtfinale, prve tekme:
GETAFE - VALENCIA 1:0 (0:0)
Molina 77.

SEVILLA - BARCELONA 2:0 (0:0)
Sarabia 58., Ben Yedder 76.

Sevilla: Soriano, Mercado, Kjaer, Sergi Gomez, Amadou, Jesus Navas (71./Silva), Banega, Promes, Escudero (88./Guilherme Arana), Sarabia (67./Vazquez), Ben Yedder.

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Nelson Semedo (80./Jordi Alba), Rakitić, Vidal, Arthur, Malcom (63./Coutinho), K.-P. Boateng (63./L. Suarez), Alena.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande

ESPANYOL - BETIS 1:1 (1:0)
Iglesias 27.; Sanabria 81.

REAL MADRID - GIRONA 4:2 (2:1)
Lucas Vazquez 17., Ramos 42./11-m, 77., Benzema 80.; Lozano 7., Granell 66./11-m

Povratne tekme bodo od 29. do 31. januarja.