Antoine Griezmann je rešil Barcelono. Foto: EPA
Antoine Griezmann je rešil Barcelono. Foto: EPA

Domače je pred 6500 gledalci v 9. minuti v vodstvo popeljal Pep Caballe, nato so jim še en zadetek zaradi prekrška pravilno razveljavili, Rai Nascimento pa je zadel vratnico.

Barcelona je imela na drugi tekmi pod vodstvom novega trenerja Quiqueja Setiena terensko premoč, a si na umetni travi do izenačenja v 72. minuti ni pripravila nobene prave priložnosti. Tedaj je po sijajni globinski podaji Frenkieja de Jonga s strelom "iz prve" z levico zadel Griezmann. Francoz je v šestminutnem sodnikovem podaljšku še enkrat zatresel mrežo in preprečil, da bi tekma trajala še dodatne pol ure. Podajalec je bil Jordi Alba.

Griezmann: Hvala soigralcem za podaji!
Barca je v okvir vrat streljala vsega trikrat. Igrala je brez Lionela Messija, Sergia Busquetsa in Gerarda Piqueja, ki so ostali doma, priložnost pa sta med drugim dobila mlada upa Riqui Puig in Ansu Fati. Ta je sprožil prvi strel Kataloncev na tekmi šele v 62. minuti!

"V prvem polčasu nismo niti enkrat streljali proti vratom. Igrali smo z novim sistemom 3-4-3, na katerega smo se morali privaditi. Biti moramo samozavestnejši, ko imamo žogo, se več gibati v napadu in razumeti trenerjevo taktiko. V drugem polčasu smo naredili dobro delo. Moram se zahvaliti soigralcem za dobri podaji. Imel sem dve priložnosti in dvakrat zadel," je povedal Griezmann.

Ibizi gre dobro v tretji ligi
Ibiza je sicer v zadnjem obdobju v dobri formi, v svoji skupini v tretji ligi zaseda tretje mesto, izgubila pa ni že na devetih tekmah zapored in ima najboljšo obrambo v prvenstvu.

Real Madrid je gostoval pri še enem tretjeligašu, klubu Unionistas v Salamanki. Slavil je s 3:1. Tekme osmine finala bodo na sporedu že prihodnji teden.

Tretjeligaš izločil Atletico
V četrtek je iz pokala izpadel Atletico Madrid, potem ko ga je z 2:1 po podaljšku izločil tretjeligaški klub Cultural Leonesa. Jan Oblak sicer ne brani v pokalnem tekmovanju. Atletico je povedel v 62. minuti z zadetkom Angela Corree, Leonesa pa je izenačila v 83. minuti prek Julna Castanede. V 18. minuti podaljška na veselje navijačev na stadionu Reino de Leon Sergio Benito dosegel zmagoviti gol. To je prvič po letu 2011, da je Atletico v pokalu izgubil proti nižjeligašu.

Španski kraljevi pokal, 1/16 finala, zanimivejše tekme:
Ibiza - BARCELONA 1:2 (1:0)
Caballe 9.; Griezmann 72., 94.

UD Ibiza vs Barcelona( id: 20637984 datum: 23.0.2020)

Unionistas de Salamanca - REAL MADRID 1:3 (0:1)
Romero 57.; Bale 18., Gongora 62./ag, Diaz 92.

Unionistas de Salamanca CF vs Real Madrid( id: 20637987 datum: 23.0.2020)