Denis Suarez se je preselil k Arsenalu. Foto: Reuters
Denis Suarez se je preselil k Arsenalu. Foto: Reuters

25-letni španski nogometaš bo dres topničarjev nosil do konca letošnje sezone. Na Camp Nouu se vezist, ki lahko igra tudi na krilnem položaju, ni naigral. Arsenal ima možnost odkupa. Suarez bo na Emiratesu združil moči z Unaijem Emeryjem, pod vodstvom katerega je pred štirimi leti s Sevillo osvojil Evropsko ligo. Galicijčan je na Otoku že igral, saj je bil dve leti član Manchester Cityja, nato si je kruh služil pri Barci B, bil posojen Sevilli in pred vrnitvijo k trenutno vodilni ekipi španske lige oblekel še dres Villarreala.

Eden najboljših japonskih nogometašev, Šindži Kagava, zapušča Borussio Dortmund. Vodilna ekipa nemške Bundeslige je 29-letnega napadalnega vezista posodila Bešiktašu, carigrajski velikan pa bo imel po koncu sezone možnost odkupa. Kagava je blestel v dresu Borussie, ko jo je še vodil Jürgen Klopp. Po osvojenem naslovu nemškega prvaka je prestopil v Manchester United, kjer je bil dve leti. Sledila je vrnitev v Dortmund, kjer pa se v zadnjem času ni naigral.

Anthony Martial ostaja pri Manchester Unitedu. Foto: Reuters
Anthony Martial ostaja pri Manchester Unitedu. Foto: Reuters

Martial podaljšal z rdečimi vragi
Medtem je Manchester United podaljšal pogodbo z Anthonyjem Martialom. 23-letni francoski napadalec bo na Old Traffordu ostal do junija 2024. Dozdajšnji dogovor bi se iztekel po letošnji sezoni, finančne podrobnosti novega pa niso znane. "Uživam v tem klubu. Odkar sem prišel, se počutim člana Unitedove družine. Navijači me vedno znova presenečajo s svojo gorečnostjo in pripadnostjo klubu," je dejal Martial, ki je k rdečim vragom prestopil leta 2015 iz Monaca, predtem pa je bil član Lyona.

Newcastle United je z nakupom Miguela Almirona podrl klubski rekord. Za Paragvajca, ki je do zdaj igral v ZDA za Atlanto in z njo osvojil naslov v Ligi MLS, so srake odštele 23 milijonov evrov. Za 24-letnega veznega nogometaša, ki je podpisal petinpolletno pogodbo, bodo odšteli tri milijone več, kot je bil leta 2005 vreden prestop Michaela Owna iz madridskega Reala.

Crouch znova v Premier ligi
Peter Crouch
se pri 38 letih vrača v Premier ligo. Visokorasli napadalec se je iz drugoligaša Stoka preselil k Burnleyju, ki je v Premier ligi trenutno 17. V zameno za Croucha je Burnley v Stoke poslal Valižana Sama Vokes. V drugi ligi je v tej sezoni Crouch igral 23 tekem in dosegel le en gol. Crouch je v prvi angleški ligi nastopil na 462 tekmah in dosegel 108 golov. Dvometraš je igral za Aston Villo, Southampton, Liverpool, Portsmouth in Tottenham.

Manchester City je kupil nadarjenega vezista Hajduka Anteja Palaverso. 18-letni nogometaš bo sicer ostal v Splitu, kjer bo igral kot posojen vsaj še do konca naslednje sezone. Odškodnina za obetavnega Dalmatinca, ki je otrok Hajduka, znaša okoli sedem milijonov evrov, hrvaški klub pa bo dobil tudi odstotke od naslednje prodaje.