Josep Maria Bartomeu meni, da ima Real Madrid pomoč sodnikov. Foto: EPA
Josep Maria Bartomeu meni, da ima Real Madrid pomoč sodnikov. Foto: EPA

Prejšnji teden je med privrženci Barcelone završalo, ker naj bi Lionel Messi po pisanju številnih medijev prekinil pogajanje s klubom glede podaljšanja pogodbe. Bartomeu je ta poročanja zavrnil: "Pogajamo se s številnimi igralci, Messi mi je povedal, da bi rad ostal. Tako bomo v njegovih predstavah v dresu Barcelone uživali še dolgo," je za špansko televizijo Movistar povedal Bartomeu.

Predsednik Barcelone je nastopil pred kamerami po zmagi Kataloncev s 4:1 na gostovanju pri Villarrealu. Pred tem je Real Madrid z 1:0 slavil v Bilbauu, tako da prednost Madridčanov ostaja pri štirih točkah. Srečanje je z enajstih metrov drugič zapored odločil Sergio Ramos. Na belo piko je sodnik pokazal po ogledu videotehnologije. Athleticu sodnik na drugi strani nekaj minut prej ni dosodil enajstmetrovke. Iz sobe za VAR se ni oglasil nihče.

"Gledal sem tekmo v Bilbauu in čeprav o tem nerad govorim, bom ponovil, da se VAR ne uporablja, kot bi se moral," je povedal Bartomeu. "Odkar se je sezona po koronavirusu nadaljevala, ni enakovreden. To se odraža na rezultatih in deluje, kot da se vedno favorizira ena ekipa," je še dodal Bartomeu. Čeprav ni omenil Real Madrida, je jasno, da je puščica usmerjena proti belemu baletu.

"Nemogoče je tako premagati Real, saj ga je VAR spet porinil proti naslovu," piše katalonski Sport.