Trenutek, ki ga bo Fabien Barthez za vedno nosil v srcu: osvojitev naslova svetovnega prvaka na domačih tleh leta 1998. Foto: EPA
Trenutek, ki ga bo Fabien Barthez za vedno nosil v srcu: osvojitev naslova svetovnega prvaka na domačih tleh leta 1998. Foto: EPA

Po sobotnem porazu proti Rennesu z 0:2, ki je Nantes prvič v zgodovini kluba skorajda že poslal v drugo ligo, je pet opitih pristašev domačega kluba blokiralo avtomobil gologlavega vratarja pri odhodu iz štadiona. Barthez je stopil iz vozila in se začel pretepati z enim od navijačev, nakar je morala posredovati celo varnostna služba.

Oddal kjuče od hiše in se odpeljal
Nekdanji član Manchester Uniteda je nato oddal ključe od klubske hiše in se skupaj z družino odpeljal iz obmorskega mesta, kamor je prišel kot rešitelj sredi decembra po prekinitvi upokojitve.

Poškodoval svojega soigralca
A vse le ni šlo tako gladko. V začetku tega meseca je ob porazu proti Sedanu prejel gol po veliki napaki, na treningu pa z nevarnim štartom poškodoval soigralca Dimitrija Payeta. Bartheza moštvo ni več sprejelo za svojega, nato pa se je pripetil še sobotni škandal.

"Fabien je v stanju šoka. Bil je globoko prizadet po tem napadu. To ni igranje, saj ne zna goljufati," je v nedeljo dejal predsednik Nantesa Rudi Roussillon, ki je 35-letnika pripeljal v moštvo potem, ko to nikakor ni uspelo najti zamenjave za Mickaela Landreauja.

C. R.