Obramba Liverpoola ima eno skrb manj - Thomas Müller za Bayern ne bo smel igrati na obeh tekmah osmine finala. Foto: Reuters

29-letnega napadalca je kazen doletela zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi skupinskega dela bavarskega velikana proti Ajaxu iz Amsterdama. Bayern in Müller se bosta na kazen pritožila, je sporočil nemški prvak.

Kazen dveh tekem prepovedi igranja je dobil tudi Avstrijec Maximilian Wöber, ki je bil v ekipi Ajaxa 12. decembra na isti tekmi tudi izključen ter ne bo mogel igrati v osmini finala proti Realu iz Madrida, trikratnemu branilcu naslova.

Ajax bo moral plačati še 20.000 evrov, Bayern pa 8.000, ker so njuni navijači na igrišče metali predmete in pirotehniko. Bayern se bo z Liverpoolom pomeril 19. februarja na gostovanju in 13. marca na povratni tekmi.

Brez zaprtja tribun za PSG
Na drugi strani jo je dobro odnesel Paris Saint-Germain in se izognil igranju pred praznimi tribunami marca proti Manchester Unitedu, kar mu je grozilo zaradi izgredov njegovih navijačev proti Crveni zvezi. V francoski prestolnici so hudi izgredi izbruhnili pred stadionom, ko so se spopadli huligani obeh ekip. Ekipa iz francoske prestolnice je dobila le 35.000 evrov kazni, iz srbske pa 25.000 evrov. Hujše jo je odnesel Olympiakos; Grke bodo navijaški izgredi prejšnji mesec v evropski ligi proti Milanu stali 90.000 evrov.