Nenavadna fotografija pred začetkom tekme. Foto: Reuters
Nenavadna fotografija pred začetkom tekme. Foto: Reuters

37-kratni portugalski prvaki, ki se za vrh prvenstvene lestvice bojujejo z večnima tekmecema Portom in Sportingom, so mestnemu tekmecu zabili sedem golov. Belenenses je na začetku obračuna z lizbonskim velikanom na zelenico poslal le devet igralcev. Od tega sta bila dva vratarja. Alvaro Ramalho je stopil med vratnici, Joao Monteiro pa je moral celo igrati.

Namreč domača zasedba je imela na voljo le deveterico, saj je preostalih 17 okuženih z novim koronavirusom. Kot poročajo portugalski mediji, klub predtem ni zaprosil za prestavitev obračuna. Mreža Belenensesa se je zatresla po vsega 24 sekundah, ko je avtogol dosegel Edudardo Kau. V nadaljevanju je Benfica dala še šest golov. Hat-trick je zabil Darwin Nunez, dvakrat je bil uspešen Haris Seferović, med strelce pa se je vpisal še Julian Weigl.

Tekma se je igrala, dokler niso gostitelji ostali še brez treh nogometašev. Foto: Reuters
Tekma se je igrala, dokler niso gostitelji ostali še brez treh nogometašev. Foto: Reuters

Ob izidu 0:7 je kamera v solzah ujela predsednika domačega kluba Ruija Pedra Soaresa. Na začetku drugega polčasa je na zelenico priteklo le sedem nogometašev Belenensesa, saj sta zaradi poškodb v garderobi ostala Diogo Calila in Antonio Montez, kmalu po nadaljevanju pa se je poškodoval še Joao Monteiro. Zatem je bila tekma prekinjena, saj je imela domača ekipa premalo igralcev za igranje tekme.

"To je temno poglavje v portugalskem nogometu," je po nenavadnem dvoboju dejal predsednik Benfice in nekdanji odlični nogometaš Rui Costa, ki je dodal, da so bili prisiljeni igrati, saj vodstvo lige ni prestavilo tekme.