Andrej Kramarić je Hrvaško ob prvi pravi priložnosti povedel v vodstvo v 39. minuti. Usodno napako je naredil debitant v slovenski izbrani vrsti David Brekalo, zgrešil je žogo, tako da je globinska podaja Dujeta Čalete-Cara končala pri Kramariću, ta je z diagonalnim strelom brez težav premagal Jana Oblaka.

V hrvaški reprezentanci je bil v prvem polčasu zelo podjeten Ivan Perišić, ki je s predložki iskal Anteja Budimirja pred vrati, a k sreči ta ni bil učinkovit.

Slovenija v prvem polčasu ni bila nevarna.

V 52. minuti so si Hrvati priigrali novo priložnost – po napaki Jake Bijola je Budimir podal Luki Modriću, ki je streljal z okoli 12 m, na mestu je bil Oblak. Hitro zatem je z močnim strelom z 20 m poskusil še Josip Juranović, žoga je švignila malo mimo slovenskih vrat.

Sandi Lovrić je v 57. minuti streljal z roba kazenskega prostora, ni zadel najbolje, zato je žoga končala nekaj metrov mimo desne vratnice.

Benjamin Verbić je hitro po vstopu v igro, v 66. minuti, začel eno obetavnejših akcij za Slovenijo, uspešno je prodrl do hrvaškega gola, podal pred vrata, kjer je Miha Zajc prišel do strela, meril v spodnji levi kot, a je hrvaška obramba njegov strel blokirala.

Marko Livaja je v 84. minuti skušal s strelom z roba kazenskega prostora presenetiti Oblaka, a je žoga končala malo mimo vrat.

V 87. minuti je Benjamin Šeško v slovenskem protinapadu poslal nevaren predložek pred vrata, iskal je Luko Zahovića, hrvaški igralec pa je pravočasno posredoval in žogo izbil.

Sledila je ena nevarnejših priložnosti Slovenije na tekmi. Verbič je poslal podajo iz kota, Miha Blažič je najprej streljal, nato je z glavo poskusil še Bijol, Joško Gvadriol je žogo izbil z golove črte.

Hrvati so takoj zatem krenili v protinapad, Mislav Oršić je streljal z okoli 11-m, branil je Oblak. Do odbitka je prišel Juranović, na mestu je bil znova slovenski kapetan.

V 92. minuti je bil po podaji iz kota v kazenskem prostoru najvišji Jaka Bijol, ki je z glavo žogo poslal v prečko, od te pa se je odbila čez golovo črto. To je prvi gol za Bijola v reprezentančnem dresu.

Kek: Gol nas je na koncu nagradil
"Gol nas je na koncu nagradil. Je pa bilo veliko novih stvari, tako da vse ni moglo biti idealno. Igrali smo na nov način, z nekaj debitanti, in to proti kakovostni Hrvaški. Sistem igre je prilagojen trenutnemu igralskemu kadru, ampak če bomo nekatere stvari taktično popravili, če si bomo upali igrati, potem lahko gre v pravo smer. Je pa bil Šporar večinoma sam med tremi branilci, tu moramo najti boljše rešitve, biti odločnejši pri odvzemanju žoge. Na trenutke smo preveč pasivni," je po tekmi povedal Kek.

"Zelo težka tekma, smo kar vso tekmo trpeli, a bili na koncu nagrajeni. Z igro ne moremo biti najbolj zadovoljni, z rezultatom pač. To je bila prva naša tekma s tremi branilci, tako da je to treba še malo naštudirati. Moramo pa biti tudi malce bolj motivirani za napad. Na tem bomo delali in to poskusili izboljšati," pa je dejal strelec izenačujočega gola Bijol.

Po zmagi v Stožicah brodolom v Splitu
Ekipi sta se srečali že v kvalifikacijah za SP 2022. Slovenija jih je v Ljubljani začela s sploh prvo medsebojno zmago, a nato doživela brodolom v Splitu in sanje o tretjem mundialu so splavale po vodi.

Hrvati ostajajo v drugem bobnu
Hrvati v Katarju igrajo še proti Bolgarom. Zanje sta obe prijateljski tekmi pomembni tudi za svetovno lestvico, ki odloča, v katerem bobnu pri žrebu za skupine svetovnega prvenstva bodo. Z današnjim remijem so si zagotovili mesto v drugi jakostni skupini na žrebu.

Slovenski nogometaši srečno do remija s Hrvati

NOGOMET - PRIJATELJSKE TEKME

KATAR, Al Rajan

SLOVENIJA – HRVAŠKA 1:1 (0:1)
3000; Bijol 92.; Kramarić 39.

Slovenija: Oblak; Karničnik (77./Stojanović), Blažič, Bijol, Brekalo, Sikošek (77./Črnigoj), Gnezda Čerin (62./Gorenc Stanković), Zajc (77./Zahović), Kurtić, Lovrić (62./Verbić), Šporar (62./Šeško).

Hrvaška: Livaković; Pongračić, Ćaleta-Car (73./Vida), Gvardiol, Juranović, Modrić (69./Pašalić), Jakić, Kovačić (69./Majer), Perišić (72./Oršić), Kramarić (73./Vlašić), Budimir (70./Livaja).

Sodnik: Abdullah Jamali (Kuvajt)


Torek ob 18.30:
SLOVENIJA - KATAR