Nogomet

Poudarki

  • "Najpomembnejše je, kaj vidi na igrišču trener in s čim je on zadovoljen. Statistične ocene ne štejejo prav veliko."
  • "Moram nekako nadomestiti vse svoje pomanjkljivosti in upam, da jih ravno z agresivnostjo uspešno izničim."
Jaka Bijol in Rene Krhin
Jaka Bijol si bo ob odsotnosti bolnega Kevina Kampla in poškodovanega Jasmina Kurtića poskusil priigrati mesto v vezni vrsti slovenske nogometne reprezentance v konkurenci Reneja Krhina, Lea Štulca, Amirja Derviševića in drugih. Foto: www.alesfevzer.com
       Upam, da lahko prinesem neko agresivnost in novo energijo, da se malce "razkadi" ta slaba energija, ki se je okoli reprezentance ustvarila v zadnjih mesecih. Mislim, da je to glavni cilj vse reprezentance. Da tudi ljudje začnejo spet hoditi na tekme. Upam, da bomo lahko kaj naredili v zvezi s tem na naslednjih zborih.       
Jaka Bijol
V Bijolovi statistiki izstopajo dobljeni zračni dvoboji. Za povečavo kliknite na fotografijo. Foto: MMC RTV SLO
       Kot mlad fant sem vedno smučal in igral nogomet, potem pa sem se moral za nekaj odločiti. Prevladal je nogomet. Smučanje, s katerim sem se tekmovalno ukvarjal do leta 2012, sem pustil za sabo. Do zdaj sem pozimi še lahko smučal, ko sem bil prost, zdaj pa sem s tem najbrž končal za nekaj let. Ne bom več smel smučati.       
Jaka Bijol in Karim Benzema
Bijol v dvoboju s Karimom Benzemajem na tekmi CSKA Moskva - Real Madrid prejšnji torek. Foto: Reuters
VIDEO
Delamea Mlinar: Ni druge,...
VIDEO
Meteorski vzpon 19-letneg...
VIDEO
Bijol po zmagi nad Realom...

Dodaj v

Bijol želi Sloveniji prinesti agresivnost in novo energijo

Malo živčnosti čutil pred prvo tekmo v Ligi prvakov, proti Realu že ne več
10. oktober 2018 ob 08:48
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO, STA

Jaka Bijol, kot deček državni prvak v veleslalomu in tretji na znamenitem Pokalu Loka, je tako rekoč čez noč postal eden izmed slovenskih nogometnih zvezdnikov. Ob prvem vpoklicu v člansko reprezentanco deluje izjemno samozavestno.

Za 19-letnikom iz Vuzenice je kratka, a bliskovito vzpenjajoča se kariera. Po začetkih v Dravogradu in Bravu je v pretekli sezoni igral za velenjskega Rudarja, kjer ga je Marijan Pušnik takoj "vrgel v vodo", 190 centimetrov visoki defenzivni vezist pa je hitro splaval. Bil je stalni član začetne enajsterice Rudarja (30 nastopov, 3 zadetki), kar je vzbudilo zanimanje na vzhodu Evrope.

Moskovski CSKA ga je junija odkupil za približno 400.000 evrov. Njegova tržna vrednost na Transfermarktu zdaj znaša 100.000 evrov več, a glede na to, da je tudi v Moskvi v udarni postavi ter da ob dobrih igrah v ruskem prvenstvu nase opozarja tudi z igranjem v Ligi prvakov, kjer je nazadnje premagal branilca naslova madridski Real, bo ta hitro naraščala.

Korošec je fizično močan igralec, močnejši v igri z desnico, a obvlada žogo tudi z drugo nogo. Dobro se znajde v igri z glavo in prekinjanju akcij, pokazal pa je tudi že, da zna pogledati tudi proti tekmečevemu golu. Zdaj ga čaka nov izziv. Po igranju za vse mlajše selekcije Slovenije je dobil povabilo še v člansko vrsto, ki jo v prihodnjih dneh čakata tekmi Lige narodov proti Norveški in Cipru. Z njim smo se pogovarjali pred torkovim treningom na Brdu pri Kranju.



Jaka, še v četrtek ste bili na seznamu mlade reprezentance, nato je v petek postalo jasno, da se boste pridružili članski. Kdaj ste izvedeli za vpoklic?
S selektorjem sva se slišala že dan pred tem, ko je bilo objavljeno, da prihajam v A-reprezentanco. Že tedaj mi je povedal, da obstaja možnost, da pridem in sem bil na to pripravljen.

Malce smo gledali vašo statistiko v ruskem prvenstvu in Ligi prvakov. V Ligi prvakov imate boljše ocene, tudi več podaj in vsega tega. Ste to vedeli in zakaj mislite, da je tako? Je v tem tekmovanju večji motiv?
Ne. Te ocene so takšna zadeva, da jaz ne gledam rad nanje. Najpomembnejše je, kaj vidi na igrišču trener in s čim je on zadovoljen. Te ocene ne štejejo prav veliko. Pomembno je, da je trener zadovoljen z igro tako v ruskem prvenstvu kot Ligi prvakov.

Niso samo ocene takšne, tudi uspešnost podaj in drugi statistični kazalniki so morda na malo višji ravni v Ligi prvakov. Zakaj takšna razlika?
Mogoče res. Slog igre je malce drugačen, na igro vpliva tudi to, kako igrajo tekmeci. Vse to vpliva na to statistiko.

Kako se nogometaš, ki je še v prejšnji sezoni igral v slovenskem prvenstvu, pripravi na takšno tekmo, kot je bila proti Realu?
Proti Viktorii iz Plzna sem imel malo težav z živčnostjo že dan pred tekmo. Moral sem si vzeti malo časa, da sem zadihal in se v miru pripravil na tekmo. Predvsem psihično se je treba pripraviti, fizično smo tako in tako vsi pripravljeni. Proti Realu je bilo že v redu.

Zdaj ste se prvič pridružili članski izbrani vrsti. Kako se privajate na novo okolje in spoznavate reprezentančne soigralce?
Upam, da bom čim prej spoznal način dela v članski reprezentanci, da se seznanim z vsemi soigralci, da počasi začnemo graditi ekipo in ustvarimo pozitivno energijo. Mislim, da nam bo uspelo, saj se je v teh dneh dobro začelo.

Kakšni so cilji v Ligi narodov, ki je Slovenija ni najbolje začela?
Moramo iti tekmo za tekmo, nadgrajevati igro, igrati bolje in seveda zmagati. Še pomembnejše bodo seveda kvalifikacije za evropsko prvenstvo, saj se želimo uvrstiti na Euro.

Kako lahko Jaka Bijol prispeva k igri slovenske reprezentance? Kaj je tisto, kar vas po vašem mnenju najbolj krasi?
Upam, da lahko prinesem neko agresivnost in novo energijo, da se malce "razkadi" ta slaba energija, ki se je okoli reprezentance ustvarila v zadnjih mesecih. Mislim, da je to glavni cilj vse reprezentance. Da tudi ljudje začnejo spet hoditi na tekme. Upam, da bomo lahko kaj naredili v zvezi s tem na naslednjih zborih.

Od kod imate to agresivnost v sebi, v pozitivnem smislu seveda?
Nekako nosim to v sebi v zadnjem času, spremenil sem razmišljanje. To je moj velik plus trenutno. Moram nekako nadomestiti vse svoje pomanjkljivosti in upam, da jih ravno s to agresivnostjo uspešno izničim.

Statistika tudi pravi, da ste drugi po številu prekrškov v ruski ligi.
Saj pravim, to me trenutno krasi. Nekateri trenerji imajo to radi, drugi malo manj. Malo moram paziti, kje delam prekrške. Za zdaj je super.

Verjetno ste zelo zadovoljni, da imate v CSKA-ju pomembno vlogo. Kako se je bilo sicer privaditi na tamkajšnje okolje? Ruska liga je precej fizična.
Meni takšna liga zelo ustreza. Nisem mogoče tako hiter, sem pa med fizično močnejšimi. Na Rusijo sem se zelo hitro privadil. Ekipa je nova, potrebovali smo kakšne tri tekme, da smo prišli v pravi ritem in se spoznali. Zdaj pa iz tekme v tekmo igramo bolje.

Dejali ste že, da ste zelo samozavestni. Iz majhnega mesta ste odšli v veliko Moskvo. Od kod črpate to samozavest?
Če ne bi bil samozavesten, ne bi prišel v veliko Moskvo. Vedno moraš tako razmišljati, da ti lahko uspe. Potem se to zgodi. Najpomembnejše je, da imaš pravo razmišljanje in si v glavi pripravljen. Da veš, da lahko, in v to verjameš.

Debitanti v reprezentanci morajo po navadi kaj zapeti na večerji. Ste že opravili ta krst?
Včeraj sem malce poskusil, a mi ni šlo najbolje in mislim, da bom moral danes zapeti še enkrat (smeh).

Katero pesem, če ni skrivnost?
To bom še videl. Danes bom mogoče eno drugo izbral, ker včeraj ni bilo v redu. Bo pa slovenska.

V mlajših letih ste bili zelo obetaven alpski smučar. Kdaj ste se dokončno odločili za nogomet?
Kot mlad fant sem vedno smučal in igral nogomet, potem pa sem se moral za nekaj odločiti. Prevladal je nogomet. Smučanje, s katerim sem se tekmovalno ukvarjal do leta 2012, sem pustil za sabo. Do zdaj sem pozimi še lahko smučal, ko sem bil prost, zdaj pa sem s tem najbrž končal za nekaj let. Ne bom več smel smučati.

Anže Bašelj (TV SLO), Aljaž Golčer (Val 202), Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
Kajman očalar
# 10.10.2018 ob 08:49
Novo energijo lahko doda samo Kavčič. S svojim odhodom.
erny1
# 10.10.2018 ob 09:36
Zakaj za vraga Krhin nikol ne "zboli".....
šešerko
# 10.10.2018 ob 09:52
izjava dneva : zakaj Krhin nikoli ne zboli :)
šešerko
# 10.10.2018 ob 09:24
in spet Krhin, ki komaj kaj igra v slabem Nantesu, ki je na nivoju slovenske lige. In ki je že v X tekmah dokazal da ne zna uspešno kreirati naše igre. Na klopi pa Derviševič in ostali
Wasabi
# 10.10.2018 ob 09:18
Agresivnost sigurno lahko doda, saj v naši ekipi nimamo tako požrtvovalnega igralca. Bijol je hrast!
šešerko
# 10.10.2018 ob 10:33
naj že nekdo Krhinu na lep način pove, da mu nihče nič noče, da je lep, ima lepo frizuro, ampak v reprezentanci na tem nivoju ni dober in naj prepusti priložnost drugim. Brez zamere
slo.venec
# 10.10.2018 ob 09:11
Če je on navajen na zmage, potem naj ne gre v našo reprezentanco.
šešerko
# 10.10.2018 ob 09:54
absolutno manjka Kronaveter. Mi nimamo nikogar za izbajanje prekinitev. Sploh nimamo igre prilagojene prekinitvam, kar nas je velikokrat vleklo ven. In ravno to je tisto kar slabšim reprezentancam pomaga da so bližje. Mi pa imamo Kronavetra in Derviševića, pozabvljena
mfm16
# 10.10.2018 ob 09:04
A se kr krhin v prvi?
Nebi probal malo ojacat veze z stulac-bijol-dervisevic ?
F_Underwood
# 10.10.2018 ob 09:30
Važno, da je Krhin zacementiran. Zakaj ne bi probal s Štulcem in Bijolom skupaj? Aja Krhin kao izkušen najbrž...
Kozmo28
# 10.10.2018 ob 12:29
Bijol je že po izgledu neprimerno bolj primeren kandidat za zadnjega veznega kot naša Instagram balerina.
borec
# 10.10.2018 ob 08:56
A Krhin se še vedno ni postrigel...pozerček.
Fleaa
# 10.10.2018 ob 10:07
Pa naj še kdo reče, da MMC ne trolla svojih uporabnikov

to sem že večkrat opazil... skoraj vsak dan je kaka taka, včeraj na primer Tona Vogrinčev....
zgleda enmu ful paše komentarje brisat pol k je folk razkurjen...

kar pa fudbala tičeupam, da pokadijo na Norveškem in da bo potem v Stožicah približno tolk folka k na tekmah olimpije v DP.... pa da pol Rade reče Kavčiču: "tastar, ka pa če bi se nasdva mal umaknila" ....
Olorin
# 10.10.2018 ob 10:44
Obraza s prve slike povesta vec kot 1000 besed.
MiStri57
# 10.10.2018 ob 10:19
V slovenski ligi je najmanj 10 igralcev na mestu kjer je zacementiran Krhin, boljših.....v reprezentanci pa itak.....saj človek ne ve, ali bi se smejal, ali zjokal......
KiNgKoNg
# 10.10.2018 ob 09:57
Tale slika s Krhinom in opis pod njo je vržena kost nam, MMC kavčarjem. :) Pa naj še kdo reče, da MMC ne trolla svojih uporabnikov. :)
Frajercek
# 10.10.2018 ob 12:03
lol stewie, think, zakaj samo šešerko vseskozi omenja peroaromo? :D
noksukaw
# 10.10.2018 ob 12:03
po sliki sodeč, krhina že matrajo krči
fah-q
# 10.10.2018 ob 11:30
@slo-venec

Kajman, kdorkoli pride, bo stanje enako. Tudi dober trener ne more izboljšati stanja, če so nogometaši v reprezentanci slabi.

ni res, dober motivator, ki ima avtoriteto ter z mentaliteto zmagovalca lahko marsikaj spremeni. niso naši nič slabši od islandcev, celo posamično bi rekel, da so boljši-pa poglej kaj počnejo Islandci in kako jih je lepo gledat, kako grizejo 150% celo tekmo...to pa zato, ker so ekipa dedcev, ne pa jokic, ki se jim ne da...pa za tako razbit ekipo rabiš sam dva al pa tri špilferderberje, da gre cela ekipa po slabem...
puros
# 10.10.2018 ob 11:12
ce bo krhin igral nam ni treba skrbet.... da bi zmagal
jazbečar
# 10.10.2018 ob 11:55
Najboljše od vsega v zvezi z reprezentanco so tiskovne konference s Kavčičom. Zabava zagotovljena. Tak kot je bilo s Srečkotom...
fah-q
# 10.10.2018 ob 11:33
a lahko kdo z malo boljšim poznavanjem ozadja napiše kdo so menadžerji posamičnih zacementiranih igralcev? ker bi to znalo precej povedat...
zamudnik
# 10.10.2018 ob 10:43
Tukaj ste nekateri tako pametni, da očitno mislite, da igralci na tisti obrazec, ki ga je treba predati pred tekmo kontrolorjem, kar sami napišejo, kdo bo igral in kdo bo na klopi.In da na reprezentančni zbor pridejo kar sami, ne da bi jih kdo tja poklical.
matej28
# 10.10.2018 ob 19:58
ja jaz tudi nevem kaj dela zmeraj Krhin v prvi postavi,ce od njega ni nic. pa naj ze gre enkrat ta Kavcic,ki nima pojma kaj dela. pa Mijatovic enakega mnenja. tip se Slovensko nezna dobro.
dimnik
# 10.10.2018 ob 13:03
peroaroma=šešerko.
Ne bit naivni no
stewie
# 10.10.2018 ob 12:03
Ni za kaj, šešerko.
Pač deluješ mi podobno, podoben slog pisanja in o nekaterih stvareh si še malce preveč pameten, tako da to opozorilo zagotovo ni odveč. Verjamem, da si vseeno v primerjavi z njim bolj realen.
vranek
# 10.10.2018 ob 12:00
Kavcic se posmehuje sam sebi. Misli pa,da se nam. Nekdo, ki ne more poklicati, da mu vsak hip dvigne telefin, vsakega potencialnega igralca s slovenskim rrzavljanstvom,ta ne sme biti selektor. Pomeni,da nima minimuma avtoritete. Njegovi postavitvi,taktiki in odlocitvam igralci ne zaupajo in si ne bodo lomili nog zanj. Predsednik NZS a res ne razumere najbolj osnovnih stvari v nogometu?
slo.venec
# 10.10.2018 ob 08:56
Kajman, kdorkoli pride, bo stanje enako. Tudi dober trener ne more izboljšati stanja, če so nogometaši v reprezentanci slabi.
celtic1888
# 10.10.2018 ob 21:37
Novo energijo lahko prinese samo nov trener. Sicer pa kapo dol Bijolu.
zabowski
# 10.10.2018 ob 16:47
Slovenski nogometaši so na Brdu opravili drugi trening. Kavčič je uigraval 11-erico Belec, Jokić, Krajnc, Mevlja, Skubic, Krhin, Štulac, Črnigoj, Bezjak, Zajc in Šporar. V nadaljevanju treninga je Štulca zamenjal Bijol, Šporarja pa Berić. Stojanović in Verbič le tekla. #srcebije

a bomo res morali zamenjat še 5 selektorjev, da se znebimo večnega talenta krhina???
stewie
# 10.10.2018 ob 13:04
Odkod pa tebi zdaj to, da sem ultralevičarski aktivist? In zakaj se z njimi ne meniš?
Kaj pa recimo skrajni desničarji, te tudi oni motijo? Najlaže je nekoga kar ožigosati z neko oznako, ko ni kontraargumentov.
Lovec
# 10.10.2018 ob 12:36
Kako so Bijola vsi eminentni novinarji, ki že celo večnost poročajo o nogometu, spregledali. Sedaj pa je glavna zvezda. Kako patetično.

Kdaj bo Kek ponovno selektor ?

In do kdaj bomo imeli še predesdnik ?
stewie
# 10.10.2018 ob 11:57
Šešerko, pusti tega peroaromo. On je navaden nakladač s preveč bujno domišljijo, ki bi jo lahko bolj koristno vnovčil kot pa tako da je sebe ven metal, kaki strokovnjak za vse možno da je. Kljub vsemu je treba vedno ostati z nogami na tleh, take kot je on pa jemati z veliko, res veliko mero rezerve.
šešerko
# 10.10.2018 ob 11:02
nimamo kaj čakati, fanta vreči v vodo skupaj z Derviševičem, Krhin pa naj še malo teče
šešerko
# 10.10.2018 ob 10:47
tale fant pa resnično obeta, malo me spominja na Dončiča
Kajman očalar
# 10.10.2018 ob 10:18
@slo.venec

Ni res. Vse se začne in konča pri trenerju. Sposoben trener lahko z znanjem in motivacijo iz povprečne ekipe naredi šampione. Samo poglej Kloppa, preden je šel v Liverpool. Poglej, kaj je Kokoškov naredil iz naše košarkarske reprezentance. Naša nogometna reprezentanca sploh ni tako slaba kot trenutno deluje. Kavčiču lahko sestaviš ekipo iz PSG, Reala in Barce skupaj, pa ne bo premagal Cipra.
Regedit
# 10.10.2018 ob 09:50
Kronaveter?
lookaaa
# 10.10.2018 ob 09:20
Problem Kavcica je, da sedaj obupno isce prvo enajsterico. Bijol je lahko dodana vrednost, a le ko se uigra, ko spozna sistem, soigralce itd.

Kavcic bi moral ze zdavnaj izbrati nosilce igre, jim dodeliti vloge, dolociti tiste, ki streljajo 11m, proste strele itd. Z novimi pa samo vnasat svezino.
Če bi dal Janu glavno besedo, ob njega postavil kreatorja Ilicica in Kampla in gradil ekipo okoli teh treh in njim prilagajal repko, bi zagotovo vsaj Ciper pokno.
Sedaj pa nihce ne ve kdo pije in kdo placa. Ni cudno, da se odpovedi vrstijo!
Hrk hrk
# 10.10.2018 ob 09:10
Čakanje na čudež se nadaljuje.
kafthenimda
# 10.10.2018 ob 17:44
...človek težko verjame temu !???

Točno to nam manjka že od Radosavljeviča - obrambni zadnji vezni. Igralca, ki dobi vse skoke in zna potegnit ročno zavoro.
kafthenimda
# 10.10.2018 ob 17:38
...in še ostalih povdarjenih, vsaj...

Slovenski nogometaši so na Brdu opravili drugi trening. Kavčič je uigraval 11-erico Belec, Jokić, Krajnc, Mevlja, Skubic, Krhin, Štulac, Črnigoj, Bezjak, Zajc in Šporar. V nadaljevanju treninga je Štulca zamenjal Bijol, Šporarja pa Berić. Stojanović in Verbič le tekla. #srcebije

a bomo res morali zamenjat še 5 selektorjev, da se znebimo večnega talenta krhina???
Madobromakaj
# 10.10.2018 ob 16:52
Krhinstrofa!
veza
# 10.10.2018 ob 14:12
A Krhin je še vedno v igri, sam vprašam?
stewie
# 10.10.2018 ob 13:53
Saj izraz, kot je ultralevičarski aktivist, ni ravno neka huda žaljivka.
Problem je le, da to napišeš brez kakršnekoli obrazlage, ker se očitno ne strinja s tvojo vizijo sveta. Kaj pa toleranca do drugače mislečih? In potem še pametuješ o obtožbah in žaljenju drugih...
Bono
# 10.10.2018 ob 12:30
Veš ono, ko si ne moreš pomagat ob sliki Krhina in ti gredo oči samodejno okrog...spreleti pa te misel "kaj ovi je spet zraven"...
Chekilen
# 10.10.2018 ob 12:26
Lepo, upam d še naprej igra v klubu.
Mohor
# 10.10.2018 ob 12:25
Na Transfermarkt so javni podatki o vseh igralcih. Player Data ➾ Player Agent
Horst
# 10.10.2018 ob 12:24
Kdo so pomočniki Kavčiču?
Kapitan Kljuka
# 10.10.2018 ob 10:57
Ne, ne bo. Ker bo igral Krhin...
crusty
# 11.10.2018 ob 22:45
Tole pa bo...sam res Ķrhin,cist prevec priloznosti dobu!!!
Kazalo