Igor Bišćan je z Olimpijo v sezoni 2017/18 osvojil slovensko prvenstvo in pokal. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Bišćan je z Olimpijo v sezoni 2017/18 osvojil slovensko prvenstvo in pokal. Foto: www.alesfevzer.com

Bišćan je bil nazadnje trener hrvaškega prvoligaša Rijeke (od oktobra 2018), kjer ga je po odstopu prejšnji teden zamenjal Slovenec Simon Rožman.

Bišćan mlado hrvaško reprezentanco prevzema po porazu proti Škotski na začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo, po katerem so odstavili Nenada Gračana. Debi ga čaka 11. oktobra na prijateljski tekmi proti Madžarski.

41-letni Zagrebčan je igralsko pot začel v dresu Dinama iz Zagreba. Leta 2000 je prestopil v Liverpool in z njim leta 2005 osvojil Ligo prvakov in evropski superpokal.

V trenerske vode se je podal leta 2016, ko je sedel na klop Rudeša, zatem pa se je preizkusil pri Olimpiji, s katero je v sezoni 2017/18 osvojil slovensko prvenstvo in pokal.

Rožman je prav danes doživel debi na klopi Rijeke. V 1/16 finala hrvaškega pokala je v gosteh premagala četrtoligaša Buje kar z 11:0. Po prvem polčasu je bilo 5:0. Tekma je bila prejšnji teden preložena zaradi preveč razmočenega igrišča. Rijeka bo v osmini finala 30. oktobra gostovala v Varaždinu.