Igor Bišćan je na klopi Rijeke lani jeseni zamenjal Matjaža Keka. Foto: www.alesfevzer.com

Bišćan je dal odpoved, ker je bil nezadovoljen z vzdušjem v klubu in igralskim kadrom, ki ga je imel na razpolago. Novico o odstopu je takoj po tekmi potrdilo tudi vodstvo kluba.

"Način, s katerim smo prišli do današnje zmage, najbolje kaže, koliko je resnice v tem, da so mi igralci obrnili hrbet. Kot veste, je to moja zadnja tekma na klopi Rijeke. Zasitil sem se dela v pogojih, ki so daleč od idealnih," je na novinarski konferenci povedal Bišćan, ki je imel težave tudi z bojkotom dela navijačev.

Rijeka je po osmih krogih hrvaškega prvenstva na tretjem mestu, štiri točke za vodilnim Hajdukom, ki ima tekmo več. Točko pred njo je zagrebški Dinamo.

Rožman bo po Matjažu Keku drugi Slovenec na klopi Rijeke.

Rožman je že postavil svojo ekipo. Njegova pomočnika bosta Aleš Kačičnik in Danko Matrljan, kondicijski trener bo Aris Naglić, trener vratarjev Gojko Mrčela in analitik Alen Obrez, nekdanji predstavnik za stike z javnostjo v Domžalah in v Celju.

"Imamo odlično ekipo, vendar pa je treba storiti prav vse, da to pokažemo tudi na igrišču in uresničimo cilje, ki jim ima klub," je dejal Rožman po prihodu na Rujevico.

Rožmana si je že pred leti za svetovalca na Rujevici želel tudi Kek. Novi trener Reke je svojo pot začel v Celju leta 2014 kot najmlajši trener v prvi slovenski ligi. Celjane je popeljal do drugega mesta in finala pokala, leto pozneje pa je prevzel Domžale, s katerimi je bil zmagovalec pokala ter na tretjem in četrtem mestu, V sezoni 2017/18 se je z Domžalami prebil v zadnji krog kvalifikacij za Evropsko ligo, ko so Domžale izločile tudi Freiburg.