Kevin-Prince Boateng bo v novi sezoni branil barve Fiorentine. Foto: EPA
Kevin-Prince Boateng bo v novi sezoni branil barve Fiorentine. Foto: EPA

32-letni napadalno usmerjeni vezist je podpisal dveletno pogodbo s Fiorentino. Boateng je bil na začetku svoje nogometne poti član mlajših nemških reprezentančnih selekcij, med letoma 2010 in 2014 pa je igral za Gano.

V svoji karieri je zamenjal kopico klubov. V Nemčiji je igral za Hertho Berlin, Borussio Dortmund, Schalke in Eintracht Frankfurt, v Angliji za Tottenham in Portsmouth, v Španiji za Las Palmas in Barcelono, v Italiji pa za Milan in Sassuolo.

Januarja letos je za osem milijonov evrov prestopil iz Sassuola v Barcelono, za slovito katalonsko zasedbo pa je odigral le tri tekme v španskem prvenstvu.

Patrick Cutrone se seli na Otok. Foto: Reuters
Patrick Cutrone se seli na Otok. Foto: Reuters

Cutrone na Otok
Apeninski polotok pa zapušča italijanski reprezentant Patrick Cutrone. Iz Milana ga pot pelje na Otok k angleškemu prvoligašu Wolverhampton Wanderers, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo. Mediji ocenjujejo, da je prestop vreden 16 milijonov funtov.

Cutrone je na 90 tekmah za Milan dosegel 27 golov. Cutrone je za italijansko reprezentanco med člani debitiral marca lani, poleg tega pa je minuli mesec za azzurre igral tudi na evropskem prvenstvu do 21 let.