Damjan Bohar je poskrbel za evforijo v Ljudskem vrtu. Foto: BoBo
Damjan Bohar je poskrbel za evforijo v Ljudskem vrtu. Foto: BoBo
Odlična mariborska popotnica za Ciper
Maccabi v Ljudskem vrtu padel v zadnji sekundi
Bohar dvignil na noge Ljudski vrt

Vijoličasti so zmagali na najslajši način in si na široko odprli vrata v 4. predkrog Lige prvakov. Če bodo naslednji torek na Cipru izločili Maccabi, si bodo že zagotovili najmanj šest tekem v Evropski ligi. Veliki cilj seveda ostaja Liga prvakov, po 15 letih bi bilo lepo videti evropsko klubsko elito pod Kalvarijo.

Mariborčani so v štirih minutah sodnikovega dodatka popolnoma stisnili utrujene Izraelce v kazenski prostor. Žoga se je že po strelu Marcosa Tavaresa kotalila po golovi črti, v nadaljevanju akcije pa jo je Bohar v slogu najbolj spretnih napadalcev poslal v mrežo z glavo in se veselil najpomembnejšega zadetka v karieri.

Ne spomni se, kdaj je zadnjič zadel z glavo
"Mislim, da prva žoga ni bila prek črte, druga pa je bila, in to je glavno. Videl sem, da je žoga prišla do Derviševića. Mislil sem, da bo streljal proti vratom, vendar je fantastično spodkopal žogo, padla mi je na glavo. Mislim, da je to šele moj drugi gol v karieri z glavo. Ne spomnim se, kdaj sem zadnjič zadel z glavo. Ko sem videl žogo v zraku, sem jo skušal usmeriti čim bolj v kot," je pojasnil 22-letni vezist iz Mačkovcev.

Trener Ante Šimundža je stavil na potrpežljivost in vztrajnost, njegovi izbranci niso "jurišali" od prve minute. Mariborčani so se odlično postavili. Na začetku letošnje sezone so odlični v obrambi, saj tudi na obeh tekmah proti Zrinjskemu niso prejeli zadetka.

Izraelcem ob koncu tekme pošle moči
"Zaslužili smo si zmago, saj Maccabi ni imel nobene zares velike priložnosti. Izpeljali so nekaj protinapadov, a je naša obramba vse suvereno rešila. Poznale so se prepotrebne izkušnje Marka Šulerja. Pričakovali smo točno takšno tekmo. Trener nam je povedal, kakšno tekmo pričakuje od začetka do konca, in točno tako se je tudi odvijala na igrišču. Dobro smo se postavili, celotna ekipa je garala. Trener je res izbral pravi načrt. Zelo dobro smo fizično pripravljeni, imamo dolgo klop, rezervisti dvignejo ritem igre. Videli smo, do so imeli Izraelci na koncu že težave s krči," je poudaril Bohi, ki je zbral 113 nastopov za Muro in dosegel 26 zadetkov. Po neslavnem propadu prekmurskega prvoligaša se je lani poleti preselil v štajersko prestolnico.

Prost konec tedna bo prišel zelo prav
Slovenskim prvakom bo zelo prav prišel premor ta konec tedna, ko ne bodo igrali tekem 3. kroga Prve Lige, saj je večni derbi z Olimpijo v Stožicah preložen. Priprava na povratno tekmo se bo začela že v četrtek. Vložek bo zelo velik, saj si bo zmagovalec zagotovil 2,1 milijona evrov nagrade.

"Povratna tekma je na Cipru, a to nič ne spremeni. Maccabi ima zelo zveste navijače, prišli bodo tudi na Ciper. Spočiti se moramo in dobro pripraviti tudi na drugo tekmo. Že v nedeljo gremo na pot. Verjamemo v napredovanje, za naš šteje le četrti predkrog Lige prvakov. To je cilj kluba in navijačev, mi pa se trudimo po najboljših močeh," je še povedal junak sredinega večera v Ljudskem vrtu.

Odlična mariborska popotnica za Ciper
Maccabi v Ljudskem vrtu padel v zadnji sekundi
Bohar dvignil na noge Ljudski vrt