Erling Haaland je letos na šestih tekmah Lige prvakov dosegel kar deset golov. Foto: EPA
Erling Haaland je letos na šestih tekmah Lige prvakov dosegel kar deset golov. Foto: EPA

Jasno je, da so po sijajnih predstavah nogometaša Borussie Dortmund v igri samo največji evropski giganti. Čeprav je športni direktor rumeno-črne zasedbe iz Porurja Michael Zorc še pred kratkim govoril, da bo Haaland še naprej zabijal v dresu Borussie, pa je zdaj potrdil, da se je sestal z agentom norveškega nogometnega diamanta, razvpitim Minom Raiolo. Tema pogovora je bila seveda prihodnost Haalanda, ki po navedbah želi poleti zapustiti Dortmund. Bo pa zato Borussia deležna zajetne odškodnine, saj naj bi bilo treba zanj odšteti okoli 150 milijonov evrov. Morda še več.

Raiola je, kot poročajo španski mediji, v družbi očeta Alfa-Ingeja Haalanda, nekdanjega nogometaša Nottinghama, Leedsa in Manchester Cityja, že odpotoval v Španijo na pogovore. Najprej sta bila v Barceloni, kjer sta se sestala z novim predsednikom katalonskega ponosa Joanom Laporto, ki naj bi na vrh želja na začetku svojega drugega delovanja na Camp Nouu zapisal prav Norvežanovo ime. Zatem je sledil polet v Madrid k največjemu tekmecu Barce. Srečala sta se torej tudi že s predstavniki Reala.

Turnejo naj bi nadaljevala v Angliji, kjer se bosta seznanila z nameni in željami obeh klubov iz Manchestra, Uniteda in Cityja, ter Chelseajem in Liverpoolom, piše Mundo Deportivo. Vsi ti velikani naj bi bili v igri za Haalanda, ki ima sicer v Dortmundu podpisano pogodbo do leta 2024, a že naslednje poletje naj bi začela veljati klavzula, po kateri lahko klub zapusti za 75 milijonov evrov. Zagotovo bo boj zanj neizprosen, svoje pa bo prestopni sagi nedvomno dodal tudi Raiola.

20-letni in kar 194 centimetrov visoki stroj za zadetke je zablestel v dresu Salzburga, od koder je ob koncu leta 2019 za okoli 20 milijonov evrov prestopil v Borussio, za katero je na 49 tekmah prav tolikokrat zatresel mrežo. V tej sezoni je odigral 31 tekem, med strelce pa se je vpisal že 33-krat, od tega desetkrat v Ligi prvakov.