21-letni napadalec Dominic Solanke se iz Liverpoola seli k Bournemouthu. Foto: Reuters
21-letni napadalec Dominic Solanke se iz Liverpoola seli k Bournemouthu. Foto: Reuters

Liverpool se je ta teden že dogovoril za posojo Solanka v Crystal Palace, a je dogovor zaradi slab(š)e fizične pripravljenosti napadalca padel v vodo.

Dominic je tehnično zelo nadarjen, v sebi ima nekaj, kar bo našemu napadu prišlo še kako prav.
Eddie Howe, menedžer Bournemoutha

Vseeno najkoristnejši igralec U-20 svetovnega prvenstva iz leta 2017 ni dolgo čakal na nov klub, Bournemouth je rdečim z Anfielda zanj ponudil 19 milijonov funtov oziroma dobrih 21 milijonov evrov. Ponudbo je vodstvo petkratnih evropskih prvakov sprejelo.

"Dominic je tehnično zelo nadarjen, v sebi ima nekaj, kar bo našemu napadu prišlo še kako prav," se je smejalo menedžerju Bournemoutha Eddieju Howu.

Liverpool bo zaslužil 16 milijonov
Solanke je v prejšnji sezoni za Liverpool igral na 21 tekmah 16 jih je začel s klopi , dosegel je en zadetek, in sicer proti Brightonu. Liverpoolu se je pridružil 30. maja 2017, zanj so rdeči Chelseaju odšteli tri milijone funtov.

Tudi Clyne v Bournemouth
Na jug Anglije se vrača Nathaniel Clyne, ki je pred prihodom v Liverpool branil barve Southamptona, zdaj pa bo do konca sezone kot posojeni nogometaš igral za Bournemouth. "Vesel sem, da bom lahko spet igral nogomet," je povedal Clyne, ki je mesto v začetni enajsterici Liverpoola izgubil z dolgotrajno poškodbo in odličnimi predstavami mladega Trenta Alexandra-Arnolda.

Brahim Diaz se utegne vrniti v Španijo. Foto: Reuters
Brahim Diaz se utegne vrniti v Španijo. Foto: Reuters

Diaz v Real Madrid?
Kot kaže, bo klub januarja zamenjal tudi Brahim Diaz, ki se bo iz Manchester Cityja najverjetneje preselil k madridskemu Realu. 19-letnik se je Cityju kot 14-letnik leta 2013 pridružil iz Malage, a pri sinjemodrih nikoli ni dobil prave priložnosti. Odškodnina se giblje okrog 23 milijonov evrov.