Everton Ribeiro je 32-letni ideolog igre Flamenga, ki je izkoristil priložnost zaradi odsotnih
Everton Ribeiro je 32-letni ideolog igre Flamenga, ki je izkoristil priložnost zaradi odsotnih "Angležev" in z drugim reprezentančnim golom prinesel Brazilcem zmago v Čilu. Foto: Reuters

Petkratni svetovni prvaki Brazilci so v gosteh ugnali Čile z 1:0, strelec edinega gola pa je bil Everton Ribeiro v 64. minuti. "Sedem zaporednih zmag je zgodovinskih, zdaj upamo še na osmo," je dejal brazilski junak tekme v Santiagu de Chile. Brazilija je namreč prvič doslej v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo nanizala sedem zmag.

Brazilija je z 21 točkami na prvem mestu, šest točk manj pa je zbrala Argentina, ki je pod taktiko svojega kapetana Lionela Messija v gosteh premagala Venezuelo s 3:1, s čimer se je argentinski niz brez poraza podaljšal na 21 tekem.

V Caracasu odločila Correi

Za dvakratne svetovne prvake iz Argentine so v Caracasu zadeli Lautaro Martinez (45.), Joaquin Correa (71.) in Angel Correa (74.), za gostitelje pa je častni gol dosegel Yeferson Soteldo v četrti minuti sodnikovega podaljška.

Za derbi hendikipirani Brazilci

V Caracasu ni šlo brez novega vdora navijača, ki se je želel približati svojemu nogometnemu božanstvu Lionelu Messiju. Foto: Reuters
V Caracasu ni šlo brez novega vdora navijača, ki se je želel približati svojemu nogometnemu božanstvu Lionelu Messiju. Foto: Reuters

Odlična napoved za nedeljski obračun v Sao Paulu, kjer se bosta pomerila Brazilija in Argentina. Nazadnje sta se južnoameriška velikana soočila v finalu julijske Cope Americe, kjer so na Maracani v Riu de Janeiru z 1:0 slavili Argentinci. A domača izbrana vrsta bo močno okrnjena, saj so ostali brez kar devetih reprezentantov, ki igrajo za klube iz Anglije, kjer so najmočnejši klubi prepovedali igranje v reprezentanci zaradi strogih protikoronskih ukrepov v Veliki Britaniji za potnike, ki prihajajo iz Južne Amerike.

Na sporedu so bile še tri tekme. Ekvador je premagal Paragvaj z 2:0, tekmi med Bolivijo in Kolumbijo ter Perujem in Urugvajem pa sta se končali z neodločenima izidoma 1:1.

Samo trojica z več kot 10 točkami

Nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju si bo izborilo pet najboljših izbranih vrst iz južnoameriških kvalifikacij. Po sedmih tekmah je Brazilija zbrala 21, Argentina 15, Ekvador 12, Urugvaj in Kolumbija po devet, Paragvaj sedem, Čile in Bolivija po šest, Peru pet, Venezuela pa štiri točke.