Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dan po tem, ko si je ekipa Reala iz Madrida zagotovila 34. naslov v zgodovini, so iz kluba sporočili, da se Casillas vrača v svoj dom.

"Njegove natančnejše naloge bodo znane v prihodnjih tednih," so sporočili iz Reala in zatrdili, da se jim bo legendarni 39-letni vratar pridružil takoj, ko bo končal obveznosti pri njegovem zdajšnjem klubu, Portu, ki ga 1. avgusta še čaka finale pokala proti Benfici.

Nekdanji španski reprezentant, ki je za Real zbral 725 nastopov, je kraljevi klub zapustil leta 2015. Preselil se je k nekdanjemu evropskemu prvaku Portu, s katerim je osvojil tri naslove državnega prvaka, tudi letošnjega. A velike vloge pri tem ni odigral, saj po srčni kapi, ki jo je doživel 1. maja 2019, ni več branil.

Navijači so s trobljenjem avtomobilov proslavili naslov. Foto: Reuters
Navijači so s trobljenjem avtomobilov proslavili naslov. Foto: Reuters

Slavje koronačasu primerno
Real se sicer veseli novega naslova državnega prvaka. Slavje je bilo sicer koronačasu primerno – znameniti vodnjak, v preteklosti glavno prizorišče bučnih proslavljanj, je ob policijskem varovanju tokrat sameval.

Igralci so naslov proslavili le s prireditvijo v klubskih prostorih. "Dati moramo zgled vsemu svetu in se spomniti vsega, kar smo prestali. Zelo smo veseli. To prvenstvo posvečamo vsem navijačem Reala in vsem ljudem, ki so preživeli težke čase," je povedal kapetan Sergio Ramos.

Slavje Reala koronačasu primerno, navijači nosijo veselje v srcu