Aleksander Čeferin, ki je od septembra 2016 predsednik Uefe, pogreša več pozitivnega pristopa pri spopadanju s posledicami novega koronavirusa.
Aleksander Čeferin, ki je od septembra 2016 predsednik Uefe, pogreša več pozitivnega pristopa pri spopadanju s posledicami novega koronavirusa." Foto: Reuters

"Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Ljudem se bo zmešalo. Epidemije in tega stanja bo konec. In to bo kmalu konec," je prvi mož Evropske nogometne zveze povedal v intervjuju za EkipoSN.

"Opazujem Slovence, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo nek strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa."

"Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravstvu in ekonomiji. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti."

Čeferin je odgovoril tudi na vprašanje, ali razmišlja o vstopu v slovensko politiko: "Uh, ne vem, težko rečem. Nisem se še nikoli ukvarjal z razmišljanjem o tem, kaj šele s čim bolj konkretnim. Nisem še razmišljal o tem, ali bi lahko kandidiral za katerega od državnih položajev – in če bi kandidiral, kakšno podporo lahko dobim."