Aleksander Čeferin utegne kandidirati za tretji mandat na čelu Evropske nogometne zveze. Foto: EPA
Aleksander Čeferin utegne kandidirati za tretji mandat na čelu Evropske nogometne zveze. Foto: EPA

"Da, všeč mi je to delo. Je bolj stresno, kot bi si kdaj mislil. Obožujem pa nogomet," je odgovoril 53-letni Slovenec in dodal: "Trenutno je moje življenje super."

Uefa se trenutno z Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) prepira glede prihodnjega koledarja tekem za leto 2024. Čeferin in Uefa sta proti skrajšanju cikla svetovnega prvenstva s štirih na dve leti, o čemer razpravlja Fifa, piše nemška agencija dpa.

Več ni vedno bolje
Čeferin je ta teden na generalni skupščini Združenja evropskih klubov (Eca) v Ženevi med svojim govorom znova izrazil ostro nasprotovanje predlogu in opozoril, da bi na tak način "razvrednotili tekmovanje" in da bi še bolj obremenili že tako preveč obremenjene igralce. "Več ni vedno bolje," je v zvezi s tem odločno dejal Slovenec na čelu Uefe.

Velika večina navijačev nasprotuje SP-ju na dve leti
Tudi navijači po vsem svetu predlogu nasprotujejo. "Velika večina navijačev nasprotuje mundialu na vsaki dve leti in če bi se Fifa pred tem predlogom posvetovala kaj tudi s svojimi članicami, bi ji bilo tudi to jasno," je 58 držav članic Fife iz šestih svetovnih konfederacij zapisalo v skupni izjavi za javnost. Tudi združenje profesionalnih nogometnih lig je dodalo svoj glas proti predlogu.

Čeferin vodi Uefo od leta 2016, leta 2019 pa je bil potrjen na položaju do leta 2023.