Na Stamford Bridgeu se v prihodnjih dveh prestopnih rokih ne bodo smeli okrepiti z igralci iz drugih klubov. Foto: EPA
Na Stamford Bridgeu se v prihodnjih dveh prestopnih rokih ne bodo smeli okrepiti z igralci iz drugih klubov. Foto: EPA

Klub iz zahodnega Londona se je pritožil na odločitev krovne nogometne zveze, ki je modre zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z igralci, mlajšimi od 18 let, kaznovala s prepovedjo kupovanja novih igralcev v prihodnjih dveh prestopnih obdobjih. Vendar pa Fifin odbor za pritožbe svoje odločitve ni spremenil.

Edina sprememba prepovedi, ki velja do konca januarja 2020, je, da bodo v klub lahko pripeljali domače igralce, mlajše od 16 let.

Kazen ne preprečuje prodaje nogometašev
"Fifin odbor za pritožbe se je odločil, da delno ugodi pritožbi, ki jo je vložil Chelsea. Prepoved velja za celoten klub, z izjemo ženske ekipe in ekipe v futsalu, in ne preprečuje prodaje igralcev," je sporočila Fifa. Fifa je sicer dejala, da je našla napake pri 29 od 92 preiskanih primerov.

Chelsea bo moral odšteti 534 tisoč evrov
Chelsea, ki je razočaran nad odločitvijo, bo prav tako moral plačati globo 460 tisoč funtov oziroma slabih 534 tisoč evrov. Po neuspešni pritožbi na Fifin odbor se bo londonski klub, ki bo prihodnje leto znova zaigral v Ligi prvakov, pritožil še na Mednarodno športno razsodišče (CAS).