Na zadnjih desetih gostovanjih so Hrvati izgubili sedemkrat, zmagali pa zgolj enkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Na zadnjih desetih gostovanjih so Hrvati izgubili sedemkrat, zmagali pa zgolj enkrat. Foto: www.alesfevzer.com

Hrvaška je pod taktirko Dalića tudi peto zaporedno tekmo brez zmage, kar se ni zgodilo od leta 2006 in priprav na svetovno prvenstvo v Nemčiji. Dalić že dalj čas pušča vtis, da nima več ne idej ne navdiha, kot da je povsem izgubil zmagovalno formulo, meni Večernji list.

V ločenem prispevku dodaja, da se Dalić ne more več opravičevati, da je izgubil z reprezentancami svetovnega vrha, kot sta Francija in Portugalska v Ligi narodov. Na kolena je padel pred 62. reprezentanco Fifine lestvice in proti fantom, med katerimi je zgolj en igralec svetovnega razreda, vratar Jan Oblak, izpostavlja Večernji list.

Slovenija je že na startu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju spustila zapornico pred Hrvaško. Ta je imela več časa žogo v nogah kot tudi nadzorovala igro, a to ni bila prevlada, ki izčrpa nasprotnika, temveč stihijska prevlada, piše Jutarnji list. Poudarja, da so Slovenci s pametno, disciplinirano in organizirano obrambo razmeroma zlahka prestali hrvaške napade, na koncu pa so celo izpustili priložnost, da z nokavtom mirno sklenejo zgodbo.

Slovenci so šokirali Hrvaško na začetku kvalifikacij, Kek je prelisičil Dalića, poudarja reški Novi list. Hrvaška je doživela prvi poraz proti Slovencem, "ognjeni" so slabo začeli kvalifikacije, dodaja. Slovenija ni zgolj dosegla zgodovinske zmage nad Hrvaško, temveč je podaljšala niz brez poraza na devet tekem. V tem obdobju so naši sosedje pokazali fenomenalno defenzivno igro na čelu z morda najboljšim svetovnim vratarjem Oblakom, saj so prejeli zgolj en gol. Medtem pa Hrvaška sinoči v Stožicah prvič po oktobru 2018 ni dosegla zadetka na kakšni izmed tekem, ki jih je od takrat odigrala 21, navaja novičarski toportal.hr.

Hrvaška je tako še enkrat začela dramo v kvalifikacijah, kot je bilo tudi na poti proti svetovnemu prvenstvu v Rusiji ali letošnjemu evropskemu prvenstvu. "Ni bilo dobro. Modrić in družba ne bodo mirno spali, verjetno bo tudi med samimi igralci na poti domov nekaj resnih pogovorov. Potem pa vsi upamo, da bo tudi Hrvaška boljša. Poraz v Sloveniji boli, drame pa (še) ni. Sicer pa je vsem jasno, da mora biti Hrvaška veliko boljša," meni komentator časopisa 24sata.