Selektor Kasper Hjulmand upa, da bo Christian Eriksen pripravljen za SP v Katarju, ki se bo začel 21. novembra. Foto: EPA
Selektor Kasper Hjulmand upa, da bo Christian Eriksen pripravljen za SP v Katarju, ki se bo začel 21. novembra. Foto: EPA

"Eriksena čakam odprtih rok, pri njegovi vrnitvi ne vidim nobenih zadržkov. Seveda, če bodo dovolili zdravniki in če bo pripravljen. Christian je vrhunski igralec in vrhunska oseba, z njim ali brez njega na igrišču ni isto. Z njim bi bile naše možnosti na svetovnem prvenstvu v Katarju večje. Vsaka reprezentanca bi si želela takega igralca," je dejal Hjulmand.

29-letni Eriksen je v pogovoru za dansko televizijo v torek dejal, da sicer ne ve, ali ga bodo izbrali v ekipo, a je pripravljen na izziv.

Dancu so po dogodku na evropskem prvenstvu, ko je bil, kot sam pravi, pet minut mrtev, vstavili srčni spodbujevalnik. Decembra je sicer sporazumno prekinil pogodbo z milanskim Interjem, ker v Italiji igralci s srčnim spodbujevalnikom ne smejo igrati profesionalnega nogometa. Trenutno je brez kluba, a redno trenira s svojim moštvom iz mladih let Odensejem.

Pred prihodom k Interju je igral tudi za Tottenham. Na mizi ima že ponudbe klubov iz Premier lige, kjer je zelo cenjen.