David de Gea je k Manchester Unitedu prišel junija 2011 iz Atletica, odškodnina je bila 18,9 milijona funtov (21,3 milijona evrov). Foto: Reuters

De Gea je član Uniteda od leta 2011, za ta klub je zbral že 367 nastopov. Osvojil je angleško prvenstvo, pokal FA, ligaški pokal, superpokal in Evropsko ligo. Več kot dve leti so trajala pogajanja o podaljšanju pogodbe, zdaj je očitno s klubskim vodstvom le našel rešitev.

"Poseben privilegij je, da sem osem let preživel v tako edinstvenem klubu. Da lahko nadaljujem kariero v Manchester Unitedu, je posebna čast. Ko sem prišel v klub, si nisem predstavljal, da bom odigral več kot 350 tekem. Moja prihodnost je zdaj rešena. Želim si pomagati klubu, da dosežemo, kar si želimo, in znova začnemo osvajati lovorike," je za klubsko spletno stran povedal de Gea.

Vesel je bil tudi trener rdečih vragov Ole Gunnar Solskjär: "V zadnjih letih je dokazal, da je najboljši vratar na svetu in da je ključni člen v naših načrtih, da Manchester vrnimo tja, kamor spada."