Federico Dimarco je bil mož odločitve v Milanu. Foto: Reuters
Federico Dimarco je bil mož odločitve v Milanu. Foto: Reuters

Edini zadetek v Milanu je v 15. minuti dosegel Federico Dimarco, ki je iz bližine zadel s strelom "iz prve" z levico po globinski podaji Nicola Barelle.

Na začetku drugega polčasa je bil zadetek Edina Džeka razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, v 73. minuti pa se je vratar gostov Mattia Perin izkazal z lepo obrambo po poskusu Henrika Mhitarjana. V končnici je prej zelo bledi Juventus nekoliko pritisnil, a je bil Andre Onana vselej dovolj pozoren ob redkih malce nevarnejših poskusih.

Torinčani so izgubili tudi zadnje tri tekme v italijanskem prvenstvu proti Laziu, Sassuolu in Napoliju.

Sploh prvič v šestem poskusu je črno-modrim uspelo ustaviti staro damo v polfinalu, Juventus pa je tako po treh zaporednih finalih ostal brez sklepne tekme za pokalno lovoriko. Lani je Inter v finalu po podaljšku zmagal s 4:2.

Drugega finalista je dal četrtkov dvoboj med Fiorentino in Cremonesejem, Firenčani so ohranili prednost s prvega srečanja, ki so ga dobili z 2:0. V Firencah ni bilo zadetkov.


Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi:

INTER – Juventus 1:0 (1:0) 1:1
Dimarco 15.
Handanović (Inter) zaradi rdečega kartona na prvi tekmi ni bil v ekipi.

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella (68./Brozović), Calhanoglu (82./Gagliardini), Mhitarjan, Dimarco (78./Gosnes), Džeko (68./Lukaku), Martinez (78./Correa).

Juventus: Perin, Bremer, Bonucci (68./Danilo), Alex Sandro, de Sciglio, Miretti (79./Pogba), Locatelli (63./Paredes), Rabiot, Kostić (46./Milik), di Maria, Chiesa.

Sodnik: Daniele Doveri


FIORENTINA - Cremonese 0:0 2:0

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Finale bo 24. maja v Rimu.