Jan Repas je v prvem polčasu zadel vratnico, v 77. minuti pa je po lepem strelu premagal vratarja Maita Tooma. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas je v prvem polčasu zadel vratnico, v 77. minuti pa je po lepem strelu premagal vratarja Maita Tooma. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Žužek
20-letni Žan Žužek je poskrbel za 2:0, kar Domžalam odpira vrata 2. kroga kvalifikacij Evropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani z lepo prednostjo v Talin
Repas in Žužek za lepo prednost Domžalčanov

Slovenskim pokalnim prvakom je žreb v 1. krogu kvalifikacij namenil vodilno ekipo estonskega državnega prvenstva, ki v 17 krogih še ne pozna poraza, vendar je bilo v Celju očitno, kdo je gospodar. Razmerje v posesti žoge je bilo 64:36, gostje niso niti enkrat streljali v okvir vrat, medtem ko so Domžale sprožile kar enajst strelov proti golu. Nagrada je prišla šele v zaključku, saj je Repas zadel v 77. minuti, Žan Žužek pa na začetku sodnikovega podaljška.

Repas v prvem polčasu zadel vratnico
V prvem polčasu ni bilo zadetkov. Domžale so imele premoč, v strelih v okvir vrat je bilo 4:0. Repas je bil v 31. minuti sam pred vratarjem, žoga je zadela vratnico. V 52. minuti je po strelu iz kota Repas poslal žogo proti golu, a jo je obramba Flore srečno počistila z golove črte. Jure Balkovec je iz kota spet lepo podal v 61. minuti, Amedej Vetrih je natančno meril z glavo, izvrstno pa se je odzval vratar Mait Toom.

Olajšanje v 77. minuti
Napadalna igra Domžal bi bila v 66. minuti skoraj kaznovana. Flora je izpeljala protinapad, Martin Miller je streljal v kazenskem prostoru, žoga je šla mimo vrat. V 77. minuti je le prišlo olajšanje. 20-letni Jan Repas je po podaji Matije Široka natančno meril v oddaljenejši kot Tooma in navdušil 700 gledalcev na Areni Petrol.

Žužek unovčil napako Tooma
V 84. minuti je imel Ivan Firer izjemno priložnost, saj je bil sam pred Toomom, toda streljal je mimo vrat. Domžale so še naprej oblegale vrata Flore in si prislužile vodstvo 2:0, ko je veliko napako naredil vratar Toom, ki ni izbil žoge. Eden od branilcev Flore je posredoval na golovi črti, a je pritekel Žužek in žogo potisnil v mrežo.

Evropska liga, 1. krog kvalifikacij, prve tekme:
DOMŽALE
- FLORA TALIN (EST) 2:0 (0:0)
Repas 77., Žužek 90.

Domžale: Milić, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani, Repas (85./Ožbolt), Vetrih, Bizjak (67./Žužek), Matjašič (81./Volarič), Firer.

Flora: Toom, Kuusk, Miller (83./Gusev), Alliku, Lepistu, Sappinen, Vihmann, Ainsalu, Saliste, Tamm, Beglarišvili.


ŠIRAK (ARM) - GORICA 0:2 (0:1)
700 gledalcev; Kapić 15., 69.


VAASA (FIN) - OLIMPIJA 1:0 (1:0)
Vahtera 12.

Domžalčani z lepo prednostjo v Talin
Repas in Žužek za lepo prednost Domžalčanov