Miha Mevlja ostaja v Rusiji, kjer brani barve St. Peterburga. Foto: EPA
Miha Mevlja ostaja v Rusiji, kjer brani barve St. Peterburga. Foto: EPA

Kluba sta se dogovorila za posojo slovenskega nogometaša, a je Mednarodna nogometna zveza Fifa dogovor zavrnila zaradi zamude pri oddaji dokumentacije.

Na zadnji dan januarskega prestopnega roka je bilo že vse dogovorjeno, tudi registracija nogometaša je bila narejena pravočasno, potem pa se je zaradi tehničnih težav s faksom vse zalomilo. Dokumentacija je namreč prišla dve minuti prepozno, zato je Fifa dogovor zavrnila.

To pomeni, da se bo Mevlja, ki je že od začetka meseca v Empoliju, vrnil v matični klub, kjer pa nanj praktično ne računajo več. Tako bo eden glavnih srednjih branilcev slovenske vrste ob dragoceni igralni čas.

Mevlja je član slovenske članske nogometne reprezentance od leta 2016, slovenski dres je oblekel 17-krat, enkrat se je vpisal tudi med strelce.

V Rusiji od leta 2016

Miha Mevlja, ki je profesionalno nogometno pot začel pri Gorici, od leta 2016 igra v Rusiji, kjer je najprej igral za FC Rostov, od 31. avgusta 2017 pa je član Zenita iz St. Peterburga. Za ruskega prvoligaša je zaigral na 29 tekmah v vseh tekmovanjih.