Španci se bodo v nedeljo pomerili z Nemčijo ali Italijo. Foto: EPA
Španci se bodo v nedeljo pomerili z Nemčijo ali Italijo. Foto: EPA

Pirenejski derbi se je začel in končal razburljivo, toda "brezkrvna" igra v večjem delu tekme je razočarala nogometno javnost. Sreča in okvir vrat sta bila na strani evropskih in svetovnih prvakov. Bruno Alves je zadel prečko, žoga po strelu Cesca Fabregasa pa se je od vratnice odbila v mrežo.

"Pri izvajanju enajstmetrovk smo imeli veliko sreče. Rad bi čestital Portugalcem, ki so odigrali odlično prvenstvo. Tokrat je bila sreča povsem na naši strani," je povedal del Bosque. Selektor je poudaril, da so se Portugalci branili bolje od Špancev v določenih obdobjih in bili nevarnejši v napadu.

Po njegovem mnenju sta preobrat prinesli menjavi Jesus Navas in Pedro, ki sta vstopila namesto Davida Silve in Xavija. "Ko sta vstopila v igro, smo postali nevarnejši. Predtem smo delovali utrujeno. Potrebovali smo energijo, ki jo je v podaljšku prinesel Pedro. V podaljšku so se pokazale naše izkušnje."

"Nisem imel težav z izborom igralcev za streljanje enajstmetrovk. Vsi so bili takoj za. Cesc mi je povedal, da hoče streljati zadnji in doseči zmagoviti gol. To je tudi storil," je povedal Del Bosque, ki mu je vseeno, s kom bo igral v finalu. "V vsakem primeru bosta to veliko moštvo in težka tekma," je še dodal Del Bosque.