Cristiano Ronaldo se na obračunu z Dansko ni izkazal. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se na obračunu z Dansko ni izkazal. Foto: Reuters
Varela preprečil rdečico Ronalda

Danski navijači so na tekmi s Portugalsko uporabili preizkušeno metodo in Realovemu zvezdniku ob vsakem dotiku z žogo vzklikali "Messi, Messi". Očitno pa Ronaldo ob tovrstnih zbadljivkah še nima trde kože. Na "oguljeno" novinarsko vprašanje, kaj si misli o tem, je 27-letnik odreagiral nepričakovano burno: "Ali veste, kje je bil lani ob tem času? Veste? Bil je izločen iz Copa Americe, iz tekmovanja v svoji državi. Menim, da je to huje, od tega, kar se je zgodilo meni, kajneda?" Argentino je junija lani v četrtfinalu južnoameriškega prvenstva izločil Urugvaj, kar si je Ronaldo očitno dobro zapomnil.

Ste zamudili tekmo?
Brez skrbi, v posnetku si jo lahko na našem portalu ogledate še enkrat:

Ronaldo, ki v reprezentanci na velikih turnirjih še zdaleč ne kaže iger iz svojega kluba, je na tekmi proti Danski spet razočaral navijače. Zastreljal je dve veliki priložnosti, prvo v 50. minuti, ko je njegov strel obranil vratar Andersen in drugo v 78. minuti (VIDEO na linku zgoraj), ko bi lahko odločil tekmo, a je v situaciji ena na ena streljal mimo gola. Na njegovo srečo ga je nekaj minut pozneje z odločilnim zadetkom še večjih kritik odrešil Varela.

"Seveda sem jezen nase. Moral bi streljati bolje, toda najbolj pomembno je, da smo še v igri za napredovanje. Ko smo vodili z 2:0, smo mislili, da je tekma praktično že v naših rokah. Morali bi dati še tretji gol, toda ni šlo. V nadaljevanju smo imeli precej težav, vendar nas je na koncu spremljala sreča, ki nas je zapustila proti Nemčiji," je povedal Ronaldo.

Portugalci morajo za napredovanje v zadnjem krogu le remizirati z Nizozemsko, seveda ob predpostavki, da Danska ne premaga Nemčije.

Varela preprečil rdečico Ronalda