Švicarski dresi so se trgali kot za stavo. Foto: Reuters
Švicarski dresi so se trgali kot za stavo. Foto: Reuters

Štirje švicarski nogometaši so morali zamenjati strgane drese, Adidasova žoga, ki se prodaja za 140 evrov, je počila. Zelenica je praktično razpadala, tako da so jo morali delavci ob polčasu prehoditi podolgem in počez, igralcem pa je drselo kot že dolgo ne.
Skrb vzbujajoče za organizatorje, če vemo, da bo naslednja tekma v Lillu že v sredo, ko se bosta pomerili Irska in Italija. Tam bosta tudi tekmi osmine in četrtfinala.
"Bilo je zelo neprijetno. Ne vem, kdo je odgovoren. Smo komaj v skupinskem delu, pa je zelenica že uničena. To ni dobro," se je pritoževal francoski selektor Dider Deschamps, ki ni bil zaskrbljen, ker njegovi varovanci niso zmagali. "Švicarski vratar Sommer je bil igralec tekme. Ko je tako, veš, da si imel priložnosti. Vem, da se igralci zavedajo, da se lahko popravijo na številnih področjih. Tudi centimetri niso bili na naši strani," je povedal Deschamps, potem ko so Francozi trikrat zadeli okvir vrat.

Švicarski selektor Vladimir Petković je prepričan, da je slaba kakovost zelenice vplivala na igro. "Upam, da jim bo uspelo posušiti igralno površino, ker ni zdržala. Res pa je, da je bila enaka za obe ekipi, zato se ne smemo pritoževati," je povedal Petković.

Petković je bil manj kritičen do kakovosti Puminih švicarskih dresov: "Če se nategujejo, lahko včasih razpadejo pri šivih. Na koncu so bili strgani štirje, morda celo pet. Če potegneš dres, se pač strga." Vratar Yann Sommer je menil, da so bili dresi strgani zaradi narave dvoboja. "Se zgodi, to pomeni, da je bilo na igrišču bojevito. Res je, da je bilo strgano veliko dresov, toda ne mislim, da bi jih bilo treba zamenjati. Puma je odlična," je povedal Sommer, Xherdan Shaqiri pa je v šali dodal: "Upam, da Puma ne proizvaja kondomov."