Cristiano Ronaldo je dosegel dva gola in bil tudi podajalec pri prvem. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel dva gola in bil tudi podajalec pri prvem. Foto: Reuters

ja.

Prvi zvezdnik evropskega prvenstva je bil izbran za igralca tekme in je tako kot drugi najboljši nogometaši na EP-ju prišel na tiskovno konferenco, a so se novinarji morali zadovoljiti le z njegovo izjavo.

"Lepo je, da so me izbrali za igralca tekme, toda mi smo hoteli zmago. Ni nam uspelo," je povedal Ronaldo, ki je prvi v zgodovini z doseženimi zadetki na štirih evropskih prvenstvih. "Konec koncev je pomembno, da smo se uvrstili v izločilne boje. Mislili smo, da bomo napredovali kot drugi v skupini, vendar so Islandci zadeli v sodnikovem podaljšku. Hoteli smo zmagati, vendar nismo," je povedal Ronaldo.

"Menim, da smo igral dobro, bilo je rahlo kaotično. Najprej so oni dali gol, potem mi. Vesel sem, da smo se vedno vrnili po zaostanku. Lovili smo nasprotnika, kar nikoli ni lahko, še posebej, če ti grozi izpad," je zaključil Ronaldo.

Čeprav so novinarji po koncu izjave začeli spraševati Ronalda, se Portugalec ni dal: "To je odločitev predstavnika za stike z javnostjo Portugalske." Odločitev je podprl tudi predstavnik za stike z javnostjo Uefe, ki novinarjem vprašanj ni dovolil, čeprav to ni bila praksa na preteklih tiskovnih konferencah.

Ronaldo je pred tekmo na sprehodu ob jezeru jezen zalučal mikrofon v vodo po vprašanju enega izmed novinarjev portugalskega tabloidnega časnika, s katerim je nogometaš Reala že dalj časa v vojni.

Zdaj Portugalce čakajo Hrvati, ki so navdušili v dosedanjem delu prvenstva. Selektor Fernando Santos meni, da ima njegova ekipa kljub trem remijem še vedno mentaliteto zmagovalca. Veseli ga predvsem to, da se je Ronaldu odprlo. "On je rojeni zmagovalec. Živi za zadetke in zdaj se je napolnil z dodatno samozavestjo pred tekmo s Hrvaško," je zagrozil Santos.

Obračun Portugalske in Hrvaške bo v soboto ob 21. uri v Lensu.