23-letni Mattias Käit se je kalil pri mladincih Fulhama, pred dvema letoma pa je postal član Domžal. Na 42 tekmah v rumenem dresu je Estonec dosegel zgolj en gol, a zdaj je s prvencem v evropskih tekmovanjih poskrbel za napredovanje
23-letni Mattias Käit se je kalil pri mladincih Fulhama, pred dvema letoma pa je postal član Domžal. Na 42 tekmah v rumenem dresu je Estonec dosegel zgolj en gol, a zdaj je s prvencem v evropskih tekmovanjih poskrbel za napredovanje "ravbarjev". Foto: www.alesfevzer.com

V 2. krogu evropskih tekmovanj bodo zaigrali vsi štirje slovenski klubi, saj je ob koncu četrtkovega večera do napredovanja uspelo priti tudi Domžalam. A po polurnem zaostanku in s precej težavami proti Swiftu Hesperangeju.

Djuranović: Cilj je izpolnjen - napredovanje

Sene izkoristil luknjo v obrambi

Po seriji zapravljenih priložnosti Domžalčanov, ki so na primer v 2. minuti že zatresli mrežo Swifta, a iz prepovedanega položaja, je prišla po pol ure igre kazen. Vratar Geordan Dupire je na robu svojega kazenskega prostora izbil žogo in jo poslal na domžalsko polovico, žoga je preskočila rumene branilce in pobral jo je hitronogi napadalec Hamidou Sene.

Prvi strel 23-letnega Francoza je vratar Ajdin Mulalić še ubranil, a je Sene odbitek mirno spremenil v vodstvo 1:0. Dvoboj Swift – Domžale je bil tako izenačen na 1:1.

Prejeti gol je pošteno šokiral Domžalčane, ki so v 41. minuti podarili še eno žogo Seneju, ki pa se tokrat ni proslavil in je izgubil dvoboj iz oči v oči z Mulalićem.

Estonec vrnil Domžale v skupno vodstvo

Drugi polčas se je začel z novo domžalsko napako, a je Luksemburžani niso izrabili. Počasi je slovenski klub znova prevzel pobudo in po uri igre prišel do izenačenja na povratni tekmi ter s tem vnovičnega skupnega vodstva. Vezist Zeni Husmani je iz sredine na levo krilo poslal globinsko žogo, ki jo je v zadetek pretvoril Mattias Käit.

Evropski prvenec Estonca, ki je na nedavni junijski tekmi z Latvijo dvakrat zatresel tudi v dresu reprezentance. Käit ima sicer že 34 nastopov za Estonijo, pri čemer je dosegel kar sedem golov.

Sorodna novica Vijoličasti v Armeniji potrdili napredovanje

Sledi dvoboj s Honko iz Finske

Do konca ni bilo več resnih priložnosti ne pri Slovencih ne pri Luksemburžanih, tako da so s skupnim izidom 2:1 napredovale Domžale, za katere je na prvi tekmi zadel Andraž Žinič.

Po napredovanju prek luksemburške ovire zdaj Domžalčane v 2. predkrogu Konferenčne lige čaka obračun s finskim klubom Honka Espoo, ki je s skupnih 3:1 izločila NSI Runavik iz Islandije.


KONFERENČNA LIGA
1. PREDKROG, povratna tekma

Domžale so v zadnjih petih evropskih sezonah vselej napredovale prek prve ovire. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale so v zadnjih petih evropskih sezonah vselej napredovale prek prve ovire. Foto: www.alesfevzer.com

Swift Hesperange – DOMŽALE 1:1 (1:0) (0:1)
Sene 31.; Käit 60.

Swift: Dupire; Prempah, Schnell, Pierrard, Calella (77./Avdusinović), Minollen (69./Malget), Garos (69./Zenadji), De Sousa Neves (86./Electeur), Loua (86./Shala), Sene, Stolz.

Domžale: Mulalić; Žinič, Vuklišević, Klemenčič, Karić, Jakupović, Kait (78./Podlogar), Husmani, Pišek, Ibričić, Kolobarić (90./Markuš).

Sodnil: Georgi Davidov (Bolgarija)

V odebeljenem tisku izid prve tekme.