Gol Danijela Šturma v Erevanu

Prvi so zapretili gostitelji, v 10. minuti je s 14 m streljal Nane Antvi, a Jug ni imel težkega dela. Maribor pa je pet minut pozneje zapretil po akciji s kota, a Robert Voloder ni bil najnatančnejši.

Najnevarneje za Maribor je bilo v 23. minuti, ko je Ugočukvu Ivu nevarno meril po hitrem protinapadu, a je Ažbe Jug žogo odbil v zunanji del vratnice.

Mariborčani so do prve resne priložnosti prišli v 32. minuti. Vid Koderman je podal žogo pred nasprotna vrata, kjer je bil Nino Žugelj. Temu ni uspelo zabiti gola kot na prvi tekmi, saj je armenska obramba zadnji trenutek izbila žogo. Žugelj se je tri minute pozneje znašel v vlogi podajalca, Blaž Vrhovec je streljal z glavo, a Anatolij Ajvazov je branil.

Tudi začetek nadaljevanja ni ponudil razburljivejše igre. Gostujoči trener je poslal v igro še Danijela Šturma, nekaj minut zatem pa še izkušenega Roka Kronavetra. Ta je v 70. minuti prvič zapretil, a je žoga zletela čez vrata.

Štajerce po Armencih zdaj čakajo Švedi

Po kotu v 81. minuti so Mariborčani po strelu Voloderja skorajda prišli do zadetka, a je domači vratar žogo ukrotil, gostje pa so pri tem zaman zahtevali igro z roko enega od domačih branilcev.

V 83. minuti je Armence dvakrat rešil njihov vratar – najprej je z okoli 12 m z levico meril Šturm, do odbitka je prišel Jan Repas, ki je streljal, a dobro je posredoval Antvi.

V 85. minuti pa je v polno zadel Danijel Šturm. Po protinapadu je njegov prvi poskus vratar še ubranil, odbitek pa je poslal v mrežo in dokončno potrdil skupnega zmagovalca in napredovanje v 2. predkrog Konferenčne lige.


KONFERENČNA LIGA
1. PREDKROG, povratna tekma

Urartu (ARM) ‒ MARIBOR 0:1 (0:0) 0:1
Šturm 85.

Urartu: Ajvazov, Antwi, Ten, Nirisarke, Mensah (79./Melkonjan), Ugočukvu, Hakobjan (79./Grigorjan E.), Poljakov, Aghasarjan (79./Mkrtčjan), Grigorjan N., Miranjan.

Maribor: Jug, Milec (91./Mutavčić), Martinović, Voloder, Koderman (91./
Sikošek), Vrhovec, Žugelj, Pihler, Repas, Alvir (92./Požeg Vancaš), Vipotnik (58./Šturm).

Sodnik: Christopher Jäger (Avstrija)

V oddebeljenem tisku je izid prve tekme.