Zadovoljstvo Murinih nogometašev po zadetku za vodstvo z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com
Zadovoljstvo Murinih nogometašev po zadetku za vodstvo z 1:0. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je povedla v 37. minuti, ko je z leve strani lepo podajo pred vrata poslal Andrija Filipović, v bližini pa je Jan Gorenc podstavil nogo in žogo zabil pod prečko. Na 2:0 je v 72. minuti po veliki napaki gostujoče obrambe povišal spretni Kevin Žižek, ki je izkoristil slab poskus podaje z glavo nazaj proti vratarju branilca Niklasa Backmana. Končni izid je v 95. minuti atraktivno s peto postavil rezervist Amadej Maroša.

Varovanci Anteja Šimundže že na peti tekmi zapored niso prejeli zadetka! V Prvi ligi TS so Celje premagali z 2:0 in Tabor Sežano s 3:0, v nedeljo pa so se z Olimpijo razšli brez golov. Prejšnji četrtek so bili v Budimpešti na prvem evropskem preizkusu s 4:0 boljši od estonskega kluba Nömme Kalju.

Aarhus napadal, Mura zadevala

V prve pol ure so malenkost več sicer pokazali Danci, ki so bili najnevarnejši v 21. minuti, ko je po poskusu Patricka Olsena z roba kazenskega prostora na golovi črti žogo z glavo odbil Gorenc. Sobočani si v napadu niso priigrali resnejše priložnosti vse do vodilnega zadetka oziroma dogodka minuto prej, ko je priložnost zapravil Kai Cipot.

Na uvodu drugega polčasa so Danci pričakovano pritisnili in prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj natančni ali pa jih je domača obramba pravočasno blokirala. Pobudo so Prekmurci povsem prepustili gostom in predvsem čakali na protinapade. Iz dveh so tudi zadeli in se veselili velike zmage.

Vmes so bili v 77. minuti gosti še enkrat zelo blizu zadetka, a je Žiga Kous na golovi črti preprečil veselje Patricku Mortensenu.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Horvat in Maroša začela na klopi

Sobočani tokrat niso mogli računati na pomembnega branilca Matica Maruška, ki je pred štirimi dnevi v Stožicah igral le v prvem polčasu. Poškodovano ima stegensko mišico. Na klopi sta tekmo začela v pretekli sezoni najboljši strelec Mure Maroša in Tomi Horvat. Horvat je na zelenico prišel v 69. minuti, ko je zamenjal Filipovića, Maroša pa v 92. minuti.

Aarhus je v ponedeljek v 1. krogu novega danskega prvenstva s 4:2 ugnal Vejle. Lansko sezono, ki se je končala konec julija, je sklenil na tretjem mestu za Midtjyllandom in Köbenhavnom. Je petkratni danski prvak in devetkratni pokalni zmagovalec, toda zadnje lovorike se je veselil davnega leta 1996.

V 1. predkrogu Evropske lige pred tremi tedni je bil na domačem stadionu boljši od finskega kluba Honka s 5:2. Dva zadetka je tedaj dosegel v sodnikovem podaljšku.

Izjavi Samardžića in Gorenca po evropskih tekmah Olimpije in Mure
Šimundžo presenetilo, v kolikšni meri se Danci poslužujejo visokih žog

Evropska liga, 2. predkrog

MURA – Aarhus (DAN) 3:0 (1:0)
Gorenc 37., Žižek 72., Maroša 95.

Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Kozar, Kouter (92./Maroša), Bobičanec (82./Lovrić), Cipot, Filipović (69./Horvat), Žižek.

Aarhus: Eskelinen, Nielsen, Backman, Tingager, Munksgaard, Blume (73./Helenius), Olsen, Poulsen, Thorsteinsson (76./Erlykke), Links (30./Tengstedt), Mortensen.

Igrali so eno tekmo. Na stadionu ni bilo gledalcev.


3. predkrog, četrtek:

MURA - PSV EINDHOVEN