Muraši bodo skušali pripraviti presenečenje. Foto: www.alesfevzer.com
Muraši bodo skušali pripraviti presenečenje. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Anteja Šimundže so prvo tekmo pred domačimi gledalci izgubili z 1:3, a hkrati pokazali, da se lahko merijo s favoriti iz Avstrije, in tako ohranili nekaj upanja na presenečenje.

Sorodna novica Po hitrem zadetku Mure Sturm do preobrata

Mura ob koncu zapravila priložnosti
Na prvi tekmi je Žiga Škoflek v uvodnih minutah Sobočane pripeljal do vodstva s fantastičnim strelom z 20 metrov, nato pa so za preobrat poskrbeli Jakob Jantscher z bele pike, Otar Kiteišvili in Kelvin Yeboah. Ekipa, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković, je po visokem vodstvu malce popustila, Mura pa si je pripravila nekaj priložnosti in bi lahko ob boljši realizaciji prišla do ugodnejšega razpleta.

Šimundža: Brez upanja ne bi bili športniki
"Vemo, kakšno je naše izhodišče, zelo dobro se ga zavedamo, a če bi to dojemali kot pot brez upanja, ne bi bili športniki," je Ekipa SN navedla trenerja Šimundžo po nedeljski Murini prvi prvenstveni zmagi v tej sezoni, ko je z 1:0 premagala Celje. "Je pa dejstvo, da bo težko. Zelo težko, smo v velikem minusu. V Gradec želimo odpotovati z dvignjeno glavo, ponosno in tako se želimo tudi vrniti domov," je dodal strateg Mure.

Sorodna novica Šimundža: Verjetno je to cena, ki jo moramo plačati

Težave s poškodbami
Ta bo imel nekaj težav s sestavo ekipe, saj ima nekaj igralcev težave s poškodbami, tudi Nik Lorbek, ki okreva po zlomu nosu, in Luka Bobičanec, ki ga po poškodbi na prvi tekmi s Sturmom prav tako še nekaj časa ne bo na igrišču. Prejšnjo tekmo je zaradi težav preventivno izpustil tudi kapetan Alen Kozar.

V vsakem primeru lep prihodek
Preboj v Evropsko ligo bi Muri prinesel 3,63 milijona evrov, če pa ji ne uspe, ji bo igranje v Konferenčni ligi prineslo 2,94 milijona evrov. Žreb skupin bo sicer v petek.

Mura odpotovala v Gradec