Zmagovalec dvoboja bo zaigral v Evropski ligi, poraženec pa v skupinskem delu nove Konferenčne lige. Foto: www.alesfevzer.com
Zmagovalec dvoboja bo zaigral v Evropski ligi, poraženec pa v skupinskem delu nove Konferenčne lige. Foto: www.alesfevzer.com

V Murski Soboti se je srečanje za slovenske prvake začelo sanjsko. V izjemnem vzdušju je Muro namreč v tretji minuti s projektilom z več kot 20 metrov v vodstvo popeljal Žiga Škoflek. Toda zaostanek tretjeuvrščene zasedbe zadnje sezone avstrijskega prvenstva ni zmedel. Gostje so vztrajali pri svoji igri. Prevzeli so pobudo, gostiteljem, ki so zaigrali pragmatično in se osredotočili na obrambo, pa organizacijo napadov preprečevali z visokim pritiskom.

V dveh situacijah so se premagali sami

Mura v Gradec z dvema goloma zaostanka

V 14. minuti so nogometaši Sturma že proslavljali zadetek, ki pa je bil zaradi prekrška razveljavljen, se je pa domača mreža zato zatresla v 18. minuti, ko je angleški sodnik Michael Oliver hitro pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Jakob Jantscher. Na odmor sta ekipi odšli poravnani na 1:1, kmalu po začetku drugega polčasa pa je imel Škoflek izjemno priložnost za novo vodstvo Mure, ko se je sam znašel pred vratarjem Jörgom Siebenhandlom. Poskusil je s preigravanjem, njegov strel pa ni našel cilja.

"Če bi v tistem trenutku zadeli, bi normalno šla tekma v drugo smer. Žal nismo, a trud Žige je bil odličen. Nasprotniki so izkoristili prvo priložnost v drugem polčasu. Prepoceni smo dobili dva zadetka. Lahko rečem, da smo se v teh dveh situacijah sami premagali. Verjetno je to cena, ki jo moramo plačati," je dejal Šimundža, ki se je navezal na dva hitra gola Sturma za preobrat v drugem delu. Gostje so v razmiku treh minut dvakrat zadeli. Najprej je bil z glavo v 60. minuti uspešen Otar Kiteišvili, tri minute zatem pa je napako Žige Kousa izkoristil Kelvin Yeboah.

Šimundža: Na to raven se še navajamo

Sorodna novica Po hitrem zadetku Mure Sturm do preobrata

"To je raven, na katero se še navajamo. Verjamem, da se bomo čim prej. Je pa dejstvo, da smo oddeali dobro tekmo, rezultatsko sicer ne, igralno pa. Žal to nič ne šteje. Glede vsega skupaj, če izgubiš po dveh individualnih napakah, je to neka cena, ki jo pač moraš plačati. Če pogledamo celotno dogajanje, bi bil rezultat lahko ugodnejši za nas," je dodal soboški trener, ki je moral zaradi poškodbe zamenjati Luko Bobičanca, nastop nosilca Murine igre pa je na povratnem obračunu pod vprašajem.

V zadnjih 20 minutah je Mura pustila zelo dober vtis. Zaigrala je odločneje, pogumneje in si ustvarila tudi nekaj priložnosti. Recept, s katerim se bo morala lotiti povratnega obračuna, ki bo v četrtek ob 21.00 na stadionu Liebenauer. Trener Sturma Christian Ilzer je pred povratnim obračunom dejal: "Mura na vsaki tekmi igra točno tako, kot mora. V pravem trenutku zna dvigniti ritem. Naša igra teži k ritmu, ki smo ga igrali 70 minut. Na povratni tekmi moramo biti boljši. Ta prvi dvoboj bo za nas dobra izkušnja."

Trener Sturma: Mura je kot mačka, devet življenj ima