Kako lahko pridem do vstopnic za tekme Slovenije? Informacije o prodaji vstopnic za Slovenijo bodo na voljo kmalu, piše na Uefini spletni strani za prodajo vstopnic Eura 2024. Foto: Zajem zaslona Uefa.com/MMC RTV SLO
Kako lahko pridem do vstopnic za tekme Slovenije? Informacije o prodaji vstopnic za Slovenijo bodo na voljo kmalu, piše na Uefini spletni strani za prodajo vstopnic Eura 2024. Foto: Zajem zaslona Uefa.com/MMC RTV SLO

Nogometna zveza Slovenije je pred dnevi objavila, da se bo prodaja vstopnic za navijače Slovenije sprostila že s 1. decembrom, saj je bila tako obveščena v prejetem gradivu, ki ga je udeležencem poslala Uefa. Evropska krovna zveza je v četrtkovem sporočilu za NZS omenjeni začetek prodaje popravila v "kmalu", kot tudi piše na uradni Uefini strani za prodajo vstopnic 17. evropskega prvenstva v nogometu.

Glede na obvestilo nemške nogometne zveze in tudi sosednje madžarske zveze je popolnoma mogoče, da se bo prodaja vstopnic za navijače 21 reprezentanc zares sprostila šele v ponedeljek, 4. decembra.

Žreb v soboto ob 18.00 na TV SLO 2

Najprej žreb, nato nakup. Ne spreglejte v soboto ob 18.00 prenosa žreba iz Hamburga. Slovenija je v tretjem bobnu.

RAZPOREDITEV ZA ŽREB PO BOBNIH
Boben 1: Nemčija, Portugalska, Francija, Španija, Belgija, Anglija
Boben 2: Madžarska, Danska, Avstrija, Albanija, Turčija, Romunija
Boben 3: Nizozemska, Škotska, Slovenija, Slovaška, Češka, Hrvaška
Boben 4: Srbija, Švica, Italija, kvalifikant Liga narodov A, B in C

Rok za prijavo in oddajo: torek, 12. december

A ker se pričakuje, da bodo slovenski navijači vložili več kot 10 tisoč zahtev za vstopnice za posamezno tekmo Slovenije na EP-ju 2024, ni toliko pomembna hitrost, kot da se ujame zadnji rok – do 14.00 v torek, 12. decembra. Če bo za posamezno tekmo več kot 10 tisoč zahtevkov, bo sledil žreb, katerega izid bo znan predvidoma januarja.

Nakup poteka skozi Uefino stran za vstopnice, kjer je potrebna registracija (mogoča prijava z Googlovim, Facebookovim ali Applovim računom). Po žrebu skupin in objavi parov v Hamburgu ter dejanskem začetku prodaje bo lahko vsak polnoleten posameznik vložil zahtevek za največ štiri vstopnice na posamezno tekmo Slovenije. Tudi za nadaljnje izločilne boje.

Varovalka za slovenske navijače – EMŠO

V petek zvečer je NZS sporočil dodatno zahtevo oziroma priporočilo slovenskim navijačem pri izpolnjevanju zahtev za vstopnice. Namesto številke osebnega dokumenta naj privrženci Slovenije vnesejo svoj EMŠO, s čimer bodo slovenski državljani v primeru morebitnega žreba za omenjenih 10 tisoč vstopnic na tekmo v prednosti pred tujci, ki si želijo podpreti Kekove varovance.

Sorodna novica Za slovenske navijače bo v Nemčiji na voljo 10.000 vstopnic na tekmo

Vstopnice samo na telefonu, ne na papirju

V obrazcu na Uefini strani je treba vnesti veljaven elektronski naslov in osebne podatke, med drugim tudi vrsto osebnega dokumenta in njegovo številko oziroma EMŠO. Po žrebu srečnih dobitnikov vstopnic in plačilu si bodo morali nosilci kompletov naložiti posebno Uefino aplikacijo (UEFA Mobile Tickets), kamor si bodo naložili vstopnice. Fizičnih, papirnatih vstopnic namreč ne bo!

Grafični prikaz zahtev in postopka nakupa ter cene si poglejte v galeriji, ki jo je pripravil NZS:

Na dan tekme še QR-koda in osebni dokument

Digitalna vstopnica, ki jo bo lahko nosilec nakupa razdelil svojim sonavijačem, bo dokončno veljavna postala šele na dan tekme, ko bo poslana še QR-koda. Ob dveh elektronskih dokazilih bo treba za vstop na stadion predložiti še osebni dokument z ujemajočimi podatki, navedenimi ob vlogi za nakup vstopnic.

Sorodna novica Kdaj, kam, kako in za koliko v Nemčijo?

Dodatni popusti za navijače na železnicah

Vstopnica za EP 2024 imetniku prinaša 36 ur brezplačnega javnega prevoza v mestih in regijah, kjer bo posamezna tekma. Dodatno prinaša vstopnica popuste na nemških železnicah: povratna vozovnica 2. razreda za hitre vlake po enotni ceni 30 evrov. Tujci bomo imeli še posebne popuste za vozovnice Interrail za sam prihod v Nemčijo. Prodaja omenjenih železniških vozovnic se bo začela 17. januarja oziroma po tem, ko bodo navijači že imeli na svojih telefonih naložene dragocene vstopnice za tekme evropskega prvenstva.

Slovenskim navijačem na voljo 10.000 vstopnic za posamezno tekmo Eura