Lionel Messi in Diego Maradona se lahko veselita prvih treh točk. Za dvig forme je časa še več kot dovolj. Foto: Reuters
Lionel Messi in Diego Maradona se lahko veselita prvih treh točk. Za dvig forme je časa še več kot dovolj. Foto: Reuters
Gabriel Heinze
Gabriel Heinze je takole zabil svoj četrti reprezentančni zadetek. Foto: EPA
Vincent Enyeama
Vincent Enyeama je najprej nekako le ukrotil strel Messiju, nato je klonil po strelu s kota. Foto: Reuters
Walter Samuel
Razmerje v strelih je bilo 20:9, v okvir vrat pa 7:1 - oboje v korist zmagovalcev. Foto: Reuters
Diego Maradona
Diego Maradona je bil med tekmo zelo evforičen, na koncu pa je trezno ocenil tekmo. Foto: EPA

Gavči so bili v prvem polčasu bistveno boljši in bi lahko spravili še kakšno žogo več v nigerijsko mrežo, a je bil vratar Vincent Enyeama vselej na mestu. V drugem polčasu so Afričani vzpostavili ravnotežje in nekajkrat nevarno zapretili. Argentina bo morala v nadaljevanju prvenstva storiti še marsikaj, če želi igrati vse do konca tekmovanja.

Oglejte si posnetek prvega in drugega polčasa tekme Argentina - Nigerija.

Udaren argentinski začetek
V konici južnoameriškega napada so skupaj igrali Lionel Messi, Carlos Tevez in Gonzalo Higuain. Največjo nevarnost je predstavljal Messi, ki je že v tretji minuti po samostojni akciji lepo zaposlil Higuaina, ki pa se ni najbolje znašel.

MMC-jevi uporabniki ste za igralca tekme izbrali Lionela Messija (52 odsotkov glasov). Veliko glasov je dobil tudi nigerijski vratar Vincent Enyeama (38 odstotkov). Več o nagradni igri in nagrajencih preberite tukaj.

Messi izsilil kot, po katerem je padel gol
Vsega tri minute pozneje je Messi nevarno streljal z roba kazenskega prostora, Enyeama je žogo nekako le odbil v kot. Iz tega je Juan Sebastian Veron natančno podal Gabrielu Henizeju, ki je z 9 metrov z glavo žogo zabil v mrežo.

V prvem polčasu lepe priložnosti Messija
Messi je še nekajkrat nevarno poskušal. Omenimo priložnosti iz 18. minute in 39. minute. Igralec Barcelone je najprej nevarno poskušal z 20 metrov, tik pred koncem prvega polčasa pa je po uigrani akciji z desne strani streljal v daljši kot, a je nigerijski čuvaj žogo s skrajnimi napori le odbil.

Le ena priložnost Nigerije
Nigerija je v napadu začela brez Obafemija Martinsa, njegovo mesto je prevzel Victor Obinna. Afričani so si v prvem polčasu pripravili le eno polpriložnost - v 29. minuti je z desne strani poskusil Chinedu Obasi, a je žogo slabo zadel.

Nigerija v drugem polčasu boljša
V drugem polčasu so Nigerijci igrali bolje, a si niso uspeli priigrati lepih priložnosti. Dvakratni svetovni prvaki so svoje priložnosti iskali v protinapadih. Tevez je v enem izmed teh v 65. minuti lepo našel Messija, ki je streljal meter mimo vrat. Že minuto pozneje je dobro streljal Higuain.

Nigerijci so najlepšo priložnost za izenačenje zapravili v 82. minuti, ko je Kalu Uche z desetih metrov streljal čez vrata. Ob koncu tekme je imela Argentina še nekaj lepih priložnosti, a se sicer odlični napadalci niso najbolje znašli.

Maradona pohvalil svojega zvezdnika
"Nogomet ne bi bil lep, če ne bi videli igrati Messija. Danes je prikazal nekaj odličnih potez," je v prvi izjavi Maradona pohvalil svojega prvega zvezdnika, nato pa opozoril: "Na koncu bi nas Nigerijci skoraj kaznovali, a priznati je treba, da bi šla tekma povsem po drugačnih notah, če bi v prvem polčasu izkoristili številne priložnosti."

Danes prvič tri tekme
V prvi tekmi dneva je Južna Koreja premagala Grčijo z 2:0, zvečer pa bo odigrana že prva tekma v skupini C med Anglijo in ZDA. V tej skupini bo Slovenija v nedeljo ob 13.30 igrala proti Alžiriji.

Johannesburg:

Skupina B, 1. krog
ARGENTINA
- NIGERIJA 1:0 (1:0)
55.700; Heinze 6.

Argentina: Romero, Demichelis, Samuel, Heinze , Gutierrez , Mascherano, Veron ( 74./Rodriguez), Di Maria ( 86./Burdiso), Messi, Tevez, Higuain ( 79./Milito).

Nigerija: Enyeama, Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo ( 75./Uche), Obasi ( 60./Odemwingie), Etuhu, Lukman , Kaita, Aiyegbeni, Obinna ( 52./Martins).

Sodnik: Wolfgang STARK (NEM)

JUŽNA KOREJA - GRČIJA 2:0 (1:0)
31.000; Li Džung Su 7., Park Dži Sung 52.

Lestvica:                           
JUŽNA KOREJA 1 1 0 0 2:0 3
ARGENTINA 1 1 0 0 1:0 3
NIGERIJA 1 0 0 1 0:1 0
GRČIJA 1 0 0 1 0:2 0