31-letnega Nicolasa Anelkaja verjetno nikoli več ne bomo videli v dresu francoske reprezentance. Foto: EPA
31-letnega Nicolasa Anelkaja verjetno nikoli več ne bomo videli v dresu francoske reprezentance. Foto: EPA
Francoski nogometaši kaznovani

Anelka je ob porazu proti Mehiki z 0:2 v drugem krogu predtekmovanja v slačilnici med obema polčasoma grobo užalil selektorja Raymonda Domenecha in moral predčasno domov, njegovi soigralci pa so naslednji dan bojkotirali trening.

FFF je po današnjem zaslišanju v Parizu Anelkaja kaznoval z 18 tekmami prepovedi nastopa v francoski reprezentanci. Na petih tekmah ne bo smel igrati kapetan Patrice Evra, na treh Franck Ribery, na eni Jeremy Toulalan, brez kazni pa jo je odnesel Eric Abidal.

Na zaslišanje poslal odvetnika
FFF je zaslišal le pet omenjenih igralcev, čeprav jih je v bojkotu sodelovalo vseh 23. Drugi so bili že po svetovnem prvenstvu kaznovani z eno tekmo prepovedi nastopa, hkrati pa so ostali tudi brez nagrad za uvrstitev na SP.

Na zaslišanje so prišli le Evra, Abidal in Toulalan, saj Riberyja njegovi delodajalci na Bavarskem niso spustili v Pariz, medtem ko je Anelka na zaslišanje poslal svojega odvetnika. Na sedežu disciplinske komisije FFF-ja sta bila tudi Domenech in nekdanji predsednik zveze Jean-Pierre Escalettes.

Francija je v Južni Afriki z le eno osvojeno točko izpadla že po predtekmovanju.

Francoski nogometaši kaznovani