Prvi slovenski navijači že spodbujajo reprezentanco tudi v Južni Afriki. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Prvi slovenski navijači že spodbujajo reprezentanco tudi v Južni Afriki. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Sončni zahod
Konec treninga slovenske reprezentance je pospremil sončni zahod. Foto: MMC RTV SLO
Reprezentanti trenirali na očeh javnosti

Tako so nekaj več kot 20 otrok in njihovih staršev, ki so sodelovali pri torkovem dnevu odprtih vrat, pogostili s prigrizkom. Tega so v center za trening odpeljali iz hotela, v katerem bivajo slovenski nogometaši. Kuhar slovenske odprave v Južni Afriki Tine Janežič nam je pojasnil, da malčkom neverjetno veliko pomeni to, da se lahko družijo z reprezentanti. Srednješolski center Hyde Park so v času svetovnega prvenstva za tri tedne zaprli, tako da imajo otroci predčasne počitnice, ki jih sicer dočakajo šele septembra. Najbolj pridni v šoli so za nagrado tudi največ časa v stiku s slovenskimi nogometaši.

Slovensko kulinariko bodo v prihodnjih tednih v Johannesburgu predstavili še kar nekajkrat. Slovenska hiša neposredno ob igrišču za trening bo pravšnji prostor za takšne in drugačne predstavitve. Danilo Steyer iz Plitvice pri Apačah, predsednik Združenja družinskih vinogradnikov in vinarjev Slovenije, je s svojimi vini obiskovalce razvajal že v torek v hotelu Southern Sun Hyde Park, kjer smo si slovenski novinarji in fotografi lahko ogledali prostore, v katerih bivajo slovenski nogometaši.

Do Polokwaneja 25 minut
Na jugu Afrike se sicer bliža zima, zato pade mrak že ob 18. uri, temperature, ki so sredi dneva še visoke, pa se naglo spustijo. Od srede naprej bodo Slovenci sicer trenirali ob 13.30, to je v času, ko jih v nedeljo čaka tudi prva tekma proti Alžiriji. V Polokwane se bodo s posebnim letalom odpravili v soboto, polet naj bi trajal približno 25 minut. V Johannesburg se bodo vrnili že v nedeljo.

Trening je v torek spremljal tudi vodja začasne konzularne pisarne v Johannesburgu Andrej Dernovšček. Za zdaj mu še ni bilo treba posredovati zaradi morebitnih težav slovenskih navijačev. V sredo se bo v Pretorii udeležil sestanka konzulov iz držav Evropske unije s policisti.

Iz Johannesburga,

Reprezentanti trenirali na očeh javnosti