Patrice Evra bi se po porazu najraje udrl v zemljo. Foto: EPA
Patrice Evra bi se po porazu najraje udrl v zemljo. Foto: EPA

Svetovni prvaki iz leta 1998 ter podprvaki z zadnjega prvenstva v Nemčiji imajo za seboj zelo slabo obdobje - na Euru 2008 so osvojili le eno točko ob razliki v zadetkih 1:6. Sledile so neprepričljive igre v kvalifikacijah za SP, srečna in kontroverzna zmaga v dodatnih kvalifikacijah proti Irski, številni spori znotraj reprezentance, nato pa sila slabi tekmi v Južni Afriki. Proti Urugvaju je bilo to še dovolj za točko, poraz proti Mehiki pa napoveduje njihovo predčasno slovo.

Euro 2008 ni prinesel prave lekcije
"Upal sem, da smo se kaj naučili iz Eura 2008, a očitno sem se motil. Povsem sem potrt. Smo dobri igralci, a ko skupaj stopimo na igrišče, gre vse narobe," ugotavlja branilec, ki o notranjih nesoglasjih kratko pove: "Ne bom povedal, kaj je šlo narobe. Saj imate svoje oči."

Domenech se oklepa teorije
Selektor Raymond Domenech je vsa leta močno kritiziran. "Trenutno smo zelo razočarani, a še vedno imamo majhne možnosti. Dokler obstaja teorija, bomo skušali napredovati," puške v koruzo ne meče Domenech. Njegovo mesto bo po turnirju prevzel Laurent Blanc.

Evra ne verjame v osmino finala
Manj upanja za napredovanje ima Evra, ki meni: "Na zadnji tekmi moramo premagati Južnoafriško republiko zaradi svoje časti. Za napredovanje bomo potrebovali čudež, v tega pa ne verjamem."

Mediji pričakovano kritično
Francoski mediji po pričakovanju niso varčevali z ostrimi besedami. "Veliki debakel", "Sramota 17. junija," je le nekaj naslovov v tamkajšnjih časnikih. L'Equipe tako ugotavlja: "Ekipa je brez srca, želje, časti. Poraz je le logična posledica dogodov v zadnjem obdobju te reprezentance."