Dobitnik LCD-televizorja Aleš Leben meni, da bo slovenska nogometna reprezentanca prvič igrala v osmini finala svetovnega prvenstva. Foto: EPA
Dobitnik LCD-televizorja Aleš Leben meni, da bo slovenska nogometna reprezentanca prvič igrala v osmini finala svetovnega prvenstva. Foto: EPA

nagrade. LCD-televizor dobi Aleš Leben.

Prvo vprašanje ni bilo pretežko, saj smo prejeli 96 odstotkov pravilnih odgovorov. Leta 1930 je bilo prvo svetovno prvenstvo v nogometu v Urugvaju. Pravilen je torej odgovor 3.

Aleš Leben je doma v Zgornji Besnici in je sosed kolesarja Tadeja Valjavca. Prepričan je, da se bo Slovenija na svetovnem prvenstvu uvrstila vsaj v osmino finala. Med glavnimi kandidati za svetovnega prvaka na vrh postavlja Špance, sam pa bi rad, da bi uspelo Angležem.

Knjigo Juana Vasleta Ustavite svet - mundial je tu! prejmejo Marko Markovič, Miha Lečen, Miha Fuks, Primož Jene in Jernej Žunter.


Do konca svetovnega prvenstva bomo vsak teden objavljali vprašanja, povezana s svetovnimi prvenstvi. Sodelujete lahko s prenosnimi telefoni prek SMS-sporočil. Po koncu vsakega tedna bomo med tistimi, ki so pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje, izžrebali po en Sony LCD-televizor, ki ga bo podaril Harvey Norman, in 5 knjig Juana Vasleta o zgodovini svetovnih nogometnih prvenstev - Ustavite svet - mundial je tu!

Vsi, ki boste v nagradnem kvizu sodelovali vsaj enkrat, se boste v končnem žrebanju potegovali za glavno nagrado - avtomobil KIA Ceed.

Drugo vprašanje se glasi: "Katera država je osvojila naslov svetovnega prvaka na prvem prvenstvu leta 1930?"

1) Brazilija
2) Urugvaj
3) Italija


Uporabniki prenosnih telefonov morajo na številko 3000 poslati sporočilo z vsebino: "SP presledek št. odgovora". Torej: SP 1, če menite, da je pravilen prvi odgovor, SP 2, če se boste odločili za drugi odgovor, oziroma SP 3, če boste hoteli glasovati za tretji odgovor. Cena povratnega SMS-a je 0,49 evra. Splošna navodila za SMS-glasovanja so dostopna na www.rtvslo.si/sms.

Odgovore na prvo vprašanje lahko pošiljate do ponedeljka, 24. maja, do 18. ure. Ime nagrajenca bo isti dan objavljeno na tej spletni strani in v oddaji Pozdrav Afriki.